De 5 leukste Europese steden om met vriendinnen te bezoeken
16 februari 2015 

De 5 leukste Europese steden om met vriendinnen te bezoeken

#1 Sevilla

Sevilla is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt, maar deze Zuid-Spaanse schone heeft enorm veel te bieden. Sevilla was ooit een rijke handelsstad en dat is overal aan terug te zien: prachtige, overdadige bouwwerken vormen het decor voor een sfeervol centrum. In de binnenstad is alles op loopafstand en het is heerlijk om al struinende de stad te verkennen. Stop tijdig voor een frozen yoghurt, een kop koffie of een smakelijke lunch. Als jullie in het hoogseizoen gaat zul je deze pauzes hard nodig hebben aangezien de temperaturen hier dan vaak richting de 45 graden gaan! Hebben jullie een fervent strandliefhebber bij je? Geen probleem! Met de trein ben je in zon anderhalf uur in Cadiz, een heerlijke badplaats waar altijd een verkoelend windje waait. Shoppen kun je in Sevilla ook prima. Alle grote Spaanse modezaken zijn hier goed vertegenwoordigd.

Sevilla

#2 Londen

Er bestaan weinig steden die zo veel variatie te bieden hebben als Londen. Moderne n oude architectuur, enorm veel musea, een twee kilometer lange winkelstraat en restaurants met eten uit alle windrichtingen en culturen: Londen heeft het allemaal. En valkuil als je hier met vriendinnen naartoe gaat is dat het kiezen van de activiteiten discussie oplevert. Door de enorme hoeveelheid aan activiteiten is er dus ook een enorme hoeveelheid aan keuzes die gemaakt moet worden. Toch is Londen een grote aanrader voor vriendengroepen, zorg gewoon dat je van te voren doorneemt wie wat wil doen en jullie beleven er de tijd van je leven!

Londen

#3 Rome

Er is vrijwel niemand die niet van Italiaans eten houdt dus met een stedentrips naar Rome zit je wat dat betreft altijd goed! Daarnaast is de sfeer in deze stad geweldig leuk. s Avonds kunnen jullie tot in de late uurtjes heerlijk buiten borrelen tussen de locals, iets wat in West-Europese steden vaak niet mogelijk is. Neem plaats op een terras en vergaap je aan de mooie inwoners van deze hoofdstad. Uiteraard zijn er in Rome culturele activiteiten in overvloed. Deze stad is dus bij uitstek geschikt voor vriendinnen die overdag graag cultuur snuiven en s avonds met een goed glas Italiaanse wijn op het terras willen zitten.

#4 Antwerpen

Deze stad is vooral voor vriendinnen met een wat kleiner budget uitermate geschikt: je bent er vanuit Nederland namelijk zo met de auto, de trein of zelfs de bus! Antwerpen is vooral een heerlijke winkelstad waar jullie zowel de grote, internationale merken zullen vinden als kleine, lieve boetiekjes. In Antwerpen zijn ook vaak leuke (antiek) markten en het barst er van de gezellige koffiehuizen en cafeetjes. In de stad vindt je restaurants met de meest uiteenlopende keukens en het is niet moeilijk om een zaak te vinden waar je lekker kunt eten. Een stukje buiten het centrum vind jullie Metropolis, een enorme bioscoop waar tientallen films tegelijk draaien. Voor een fijne stedentrip hoeven jullie echt niet te vliegen dus!

Antwerpen

#5 Barcelona

De tweede Spaanse stad in dit lijstje is Barcelona. Barcelona is toeristisch, druk en soms wat overweldigend, maar in de kern is het een heerlijke stad om te vertoeven. Een combinatie die in weinig andere toffe steden voorkomt vind je in Barcelona: een prachtige stad mt een strand. Als je hier in de zomer bent is het heerlijk om in de ochtend langs de hotspots van de stad te gaan, om vervolgens halverwege de middag even uit te rusten op het strand. Drink nog een drankje in n van de mooie strandclubs en eet in een van de vele tapasbarretjes die de stad rijk is. Barcelona staat garant voor een relaxte, vriendschap-vriendelijke stedentrip.

Barcelona

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?