Sommige combinaties zijn gewoonweg fantastisch; knapperige, lichtzoete doperwten gecombineerd met zoute, romige feta is al heerlijk maar de toevoeging van citroen & verse munt maakt het fris, sprankelend en zo zonnig als een eerste lentedag. Zo maak je het:
Crostini met doperwten, feta & munt hummus
Ingredinten
Voor de hummus:
150 gram doperwten, vers of ingevroren (wel even laten ontdooien) * 100 gram feta, verkruimeld * bosje munt * scheutje olijfolie * snufje zout (optioneel want de feta is al vrij zout) * sap van een halve citroen (en extra naar smaak)
Voor de crostini:
Olijfolie * een paar plakken stevig brood van goede kwaliteit (zuurdesem is heerlijk)
Ook nodig: blender of keukenmachine
Bereiding
- Zet je oven op grilstand en sprenkel wat olijfolie over het brood aan beide kanten. Leg de plakken brood onder de gril en maak ondertussen de doperwten hummus. Draai het brood om als de bovenkant knapperig is. Hou het goed in de gaten zodat het niet aanbrandt.
- Blancheer de doperwten door ze ongeveer 1 minuut in kokend water te dompelen. Doe vervolgens alle ingredinten voor de hummus in de blender, en mix tot een geheel. Het hoeft niet helemaal egaal te zijn, er mogen nog best wat doperwten en stukken feta zichtbaar zijn.
- Proef de dip en voeg naar smaak nog wat extra munt, citroen of zout toe. Smeer de hummus op het knapperige brood of serveer het brood erbij en gebruik het als dip