Creatief: Van plastic dieren je eigen servies knutselen!
27 januari 2019 

Creatief: Van plastic dieren je eigen servies knutselen!

Wij vinden dit servies dat we gemaakt hebben van kinderspeelgoed echt onwijs leuk. Het staat zo gezellig op tafel met wat lekkers erop of tijdens een high tea! In dit blog zullen we je stap-voor-stap uitleggen hoe we deze gemaakt hebben! Kijk je mee?

Benodigdheden:

  • Plastic dieren (bijv. Hema, Action, Intertoys)
  • Zaag
  • Grondverf voor kunststof
  • Verfpot of spuitbus in gewenste kleur
  • Kwast
  • Leuke schoteltjes (bijv. Kringloopwinkel)
  • Secondelijm

Aan de slag

Allereerst ga je kijken welk dier je leuk vindt om te gebruiken en op welk schoteltje deze goed past. Dan zet je de dieren die je wilt gebruiken in de grondverf, dit kun je het beste een dag van tevoren doen. De grondverf heeft namelijk meestal 16 tot 24 uur droogtijd nodig.

plastic-dieren

Als de grondverf droog is dan bepaal je waar je het dier door midden gaat zagen. Als deze goed gezaagd is kun je de kartelrandjes een beetje bijschuren en vervolgens verf je hem in de gewenste kleur. Wacht tot deze droog is.

creatief-plastic-dieren

Als het dier helemaal goed geverfd en droog is, dan kun je hem met secondelijn op het schoteltje plakken. Laat goed drogen en klaar ben je!

diy-tableware

crafting-plastic-toys-animals

creatief-servies-knutselen

knutselen-sleutelhanger-diy

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?