Deze granita is heerlijk als dessert na een lekker diner, maar eigenlijk heb je geen excuus nodig. Deze verkoelende koffie is de hele dag lekker! Met slechts een paar ingredinten maak je gemakkelijk deze cappuccino variant.
Benodigdheden
- Vork
- Literbak
- Steelpan
- Weegschaal
Ingredinten
- 750 ml espresso
- 100 gram suiker
- Slagroom
Om te beginnen zet 750 ml espresso van koffie die je zelf lekker vind. Zelf heb ik mijn Italiaanse percolator gebruikt en moest 3 keer koffie zetten om aan de 750 ml te komen. Heb je geen machine die espresso kan maken? Zet dan extra sterke koffie. Los de suiker hierin op en laat de espresso afkoelen in de koelkast. Als deze genoeg is afgekoeld giet dan alles in een literbak en zet deze in de vriezer. Haal na 2 uur de bak eruit en maak de kristallen los met een vork. Zet de bak weer terug in de vriezer en herhaal dit om het uur totdat je een mooie bak vol met kristallen koffie granita hebt.
Dit recept is genoeg voor 4-6 volle glazen. Natuurlijk kan je het ook serveren in bakjes of kopjes. Om de cappuccino af te maken maak ik gebruik van slagroom in plaats van melk. Klop deze op en giet het over je granita. Ook heerlijk te combineren met een bolletje ijs of bijvoorbeeld mijn amaretto-koffie ijs. Hoe dan ook, voor elke koffie-liefhebber, succes gegarandeerd!