Camera voor beginners: de systeemcamera
26 november 2016 

Camera voor beginners: de systeemcamera

Wie een upgrade wil om betere foto’s te maken komt al gauw veel spiegelreflexcamera’s tegen. Camera’s die goede kwaliteit leveren, maar ook meteen een stuk gecompliceerder zijn. De zogenaamde systeemcamera is de perfecte middenweg: simpel in gebruik en tegelijkertijd kan je toch kwalitatief betere foto’s maken.

Wat kun je met deze camera’s?

Het grootste kenmerk van systeemcamera’s is dat de lens (ook wel het objectief genoemd) te verwisselen is. Zo kun je verschillende lenzen voor de camera kopen die allemaal geschikt zijn voor verschillende soorten foto’s. Je kunt dus met dezelfde camera wisselen tussen een wijd beeld of een close up, zonder kwaliteit te verliezen.

Het scherpstellen van de camera kan automatisch worden geregeld, maar je kunt er ook voor kiezen om dit handmatig te doen. De ideale camera dus voor degenen die professionele foto’s willen maken zonder een gecompliceerde spiegelreflexcamera. Een ander voordeel is dat de grootte van de camera’s gebaseerd zijn op compactcamera’s, zodat je ze makkelijk mee kunt nemen.

Welke camera?

Er zijn veel verschillende camera’s op de markt die allemaal hun eigen lenzen hebben. Bekijk dus bij het aanschaffen van een systeemcamera of het merk dat je voor ogen hebt ook de lenzen aanbiedt die jij nodig hebt. Daarnaast hebben sommige camera’s een stabilisator, waardoor de camera minder gevoelig is voor kleine bewegingen. Andere camera’s hebben deze functie weer niet, maar hebben dan weer een zeer goede focus.

Dit zijn allemaal overwegingen bij het uitzoeken van een camera die aansluit bij jouw wensen. Wanneer je een nieuwe camera koopt is het daarom te adviseren om bij een gespecialiseerde winkel iets te bestellen. Dit kan online of fysiek. Bij een gespecialiseerde camerawinkel kunnen al je vragen beantwoord worden en krijg je professioneel advies in de zoektocht naar jouw nieuwe camera. Op deze manier ben je er zeker van dat je een camera hebt waar je de perfecte plaatjes mee kunt schieten.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?