Boekrecensie: How (not) to date
16 november 2020 

Boekrecensie: How (not) to date

Waar gaat het boek over?

Angelique neemt je mee in het liefdesleven van de Amsterdamse Layla (25), een receptioniste die naast haar baan een carrire als schrijver ambieert. Wanneer ze start met daten via een app komt haar vriendin op het idee om de (veelal verschrikkelijke) dates te gebruiken als inspiratie voor een blog. Zorgt dit bloggen voor de gewilde schrijfcarrire en is er ook nog kans op het vinden van een ware liefde?

Na een introductie over Layla en haar thuis- en werksituatie zet ze de stap voor een eerste date via de app. Op een gegeven moment rol je van het ene afspraakje in de andere. Later blijkt hier ook de crux te zitten, Layla date voor het blog en zoekt niet meer naar echte liefde.

Halverwege het boek is er ineens een paragraaf vanuit een ander perspectief geschreven, later komen er daar nog een paar van. Een leuke manier van het belichten van een andere kant van het verhaal, jammer dat die in de eerste helft nog niet aan bod komen om het wat te balanceren.

Thuiswerkleesboek

Ik hoop dat Angelique zich vast houdt aan deze manier van dunne boeken schrijven. Dit lijkt me een ideaal boek om tijdens een drukke thuiswerkdag uit te kast te pakken tijdens je lunchpauze, even te verdwalen in een andere wereld maar ook zo weer terug te kunnen stappen achter je bureau. Bij een dik boek heb ik toch altijd moeite met het wegleggen ervan en blijf ik wat langer afgeleid. De omslag doet modern aan en met het gebruik van datingapps, Netflix en muziek van hedendaagse artiesten past het helemaal in de tijd van nu.

Met de beperkte lengte is het een geschikt boekje om te wennen aan het lezen in de Engelse taal. Ik doe dit zelf niet vaak en moest er dus even inkomen. Het is geen moeilijk Engels maar, misschien daardoor, vallen me wel gelijk wat onjuistheden op in de interpunctie. Niet dramatisch, maar voor mij als redacteur zijnde lastig om doorheen te kijken.

Internet leert me dat ze bezig is met een tweede roman. Wat mij betreft wordt dit een van dezelfde dikte en gelijke manier van schrijven. Een eindredacteur erbij en ik wil het zeker weer lezen! Voor mij dan ook vier sterren voor How (not) to date.

P.S. Zoek je een cadeautje voor Sinterklaas of kerst voor een van je vriendinnen, geef eens een boek! “How (not) to date” kost 16,99 en is via deze link verkrijgbaar bij Bol.com

Over de schrijver
Hi! Ik ben Charlotte. Schrijven is me met de paplepel ingegoten, ik schrijf ook zeker nog eens een boek. Vooralsnog houd ik me vooral bezig met journalistiek en het schrijven en redigeren van andermans schrijfsels via mijn bedrijf Charming Stories. Daarnaast werk ik parttime in de horeca en houd ik me bezig met muziek, toneel en andere creatieve uitspattingen. Veel ervaringen om met jullie te delen dus!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?