Bezorgd zijn

Maar laat je de kop niet gek maken. Hier een aantal tips om je bezorgdheid achter je te laten:

  1. Stop met denken over jezelf en het denken over het denken
  2. Ga wat doen, ook al zou je jezelf het liefste opsluiten. Ga naar buiten, maak een stevige wandeling of ga koffie drinken bij een vriendin. Je bezorgdheid zal snel naar de achtergrond verdwijnen.
  3. Maak iemand anders blij, focus je niet op jezelf maar op een ander, verras iemand. Je zal zien dat als diegene blij is, jij daar ook weer blij van wordt.
  4. Praat met iemand over je bezorgdheid. Hierdoor zal je je zorgen vaak in een ander perspectief gaan zien waardoor je meer rust hebt in je hoofd.
  5. Probeer ook te geloven dat het goed komt, negatieve gedachten wakkeren andere negatieve gedachte aan. Probeer dus positief te blijven denken.
  6. Leef in het ‘nu’. Accepteer dat je geen grip hebt op de toekomst dus dat piekeren geen zin heeft, het komt zoals het komt.
Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?