Bezoeken: Dit zijn de kerstmarkten in Nederland 2016!
06 december 2016 

Bezoeken: Dit zijn de kerstmarkten in Nederland 2016!

Ice*Village Amsterdam

Ook dit jaar vind je het gezellige Ice*Village op het Museumplein in Amsterdam. Een ware ontdekkingstocht tussen knusse winterchalets die een variatie bieden aan lifestyle, fashion, kerstaccessoires, live entertainment en het lekkerste eten. En je kunt er ook nog eens schaatsen, hoe leuk is dat?!

Locatie: Museumplein Amsterdam
Datum: 17-30 december

Sissyboy Kerstmarkt Amsterdam

It’s Written in the Stars; de Sissy-Boy kerstmarkt komt er weer aan, en dit jaar over het gehele Amstelveld! Met gluhwein, live kerst muziek, lekker eten en natuurlijk alle favoriete fashion en Homeland van de diverse originele jonge ondernemers.

Locatie: Amstelveld Amsterdam
Datum: 10 december (10u-17u)

Winterland en het Glazen Huis Breda

Deze winter wordt het karakteristieke centrum van Breda omgetoverd tot d wintersensatie van Nederland. Drie weken lang kan jong en oud genieten van een winterland om van te dromen.

Haal muts en sjaal uit de kast en loop door een prachtig winterland vol verrassingen. Struin gezellig over de sfeervolle wintermarkt, bind je schaatsen onder en zwier over de schaatsbaan en geniet van allerlei prachtige optredens onder het genot van een warme wafel en chocolademelk. Waag een ritje in een van de magische attracties op de nostalgische kermis of kies voor heerlijk borrelen en dineren op een van de speciale sfeervolle locaties.

Het evenement wordt dit jaar nadrukkelijk gekoppeld aan 3FM Serious Request, de radio- en tv-actie die van 18 tot en met 24 december vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt gehouden wordt. Dus je kunt ook daar gelijk een kijkje nemen en gelijk iets doneren voor het goede doel. Leuk!

Locatie: Centrum Breda
Datum: 16 dec – 8 jan

Zweedse kerstmarkt Groningen

Liefhebbers van de gezellige kerstsfeer kunnen in Groningen gedurende drie dagen genieten van de kerstmarkt Groningen. De kerstmarkt vindt plaats op de kades Hooge der A en Lage der A in het centrum van de prachtige Groningse binnenstad. Je slentert langs het water en kunt genieten van de kerstkraampjes vol kerstspullen, kerstartikelen, decoratie en lekkernijen. Drink een glaasje glhwein of eet een heerlijke oliebol, de sfeer is er naar en stelt je direct op je gemak.

Locatie: Groningen
Datum: 16-18 dec (vanaf 12u)

Kerstmarkt Haarlem

De Kerstmarkt Haarlem is n van de grootste van ons land. In het tweede weekend van december is de binnenstad volledig gehuld in kerstsfeer, staan er honderden kerstkramen en zingen koren mooie kerstliederen.

Locatie: Centrum Haarlem
Datum: 10-11 december

Knss Winterfest Utrecht

Het Knss Winterfest omarmt de winter! In de koude decembermaand transformeert de Utrechtse binnenstad in een winters paradijs waar je het vanzelf warm van krijgt. Tijdens dit gezellige winterfestival hult Utrecht zich in een feestelijk jasje en zijn er tal van activiteiten voor jong en oud. Zo kun je kerstmarkten bezoeken en glhwein of warme chocolademelk nippen aan het kampvuur.

Locatie: Centrum Utrecht
Datum:
9-11 dec

warme-chocomel-mok

Drijvende kerstmarkt Leiden

In Leiden vind je de enige drijvende kerstmarkt van Nederland. Samen met de diverse winterevenementen als de ijsbaan en de nostalgische kermis ontstaat een echt winterdorp in het historisch stadcentrum.
Naast schaatsen of gezellig naar de muziek luisteren is het ook mogelijk om vanuit een haven in de kerstmarkt een rondvaart te maken door winters Leiden.

Locatie: Nieuwe Rijn en centrum Leiden
Datum:
16-28 dec (1e kerstdag gesloten)

Royal Christmas fair Den Haag

Op het Lange Voorhout tussen ambassades, de Kloosterkerk, Hotel Des Indes, het Escher Museum en theater Diligentia vindt de meest sfeervolle kerstmarkt van Nederland. Met warme Glhwein, Flammkuchen, sfeerverlichting, vele kerstproducten zoals winterse vachten, houtsnijwerk, kaarsen en allerhande kerstwaar.

Locatie: Centrum Den Haag
Datum: 15-23 december (12u-21u)

Kerstmarkt Valkenburg

In Valkenburg vindt ook dit jaar weer de bekende winterse activiteiten plaats. Met twee unieke ondergrondse Kerstmarkten in de Gemeente en de Fluweelengrot en een levensgrote kerststal van Magisch Zand. Bezoek ook de leukste grot van Valkenburg: MergelRijk, hier worden tientallen informatieve verhalen over mergel en grotten getoond in een intieme kerstsfeer. Breng tijdens uw bezoek aan Valkenburg ook een bezoek aan Mirre, Wierook en Goud, Winters Sprookjesbos en Santa’s Gift Factory.

Tot slot is er nog een route d’amuse en een Christmas Parade, waar talrijke danseressen, verlichte praalwagens en de Christmas Song uw dag wonderbaarlijk afsluiten.

Locatie: Valkenburg
Datum:
18 nov – 8 jan

kerstmarkt-valkenburg

Kerstmarkt Maastricht

Op het Vrijthof staan houten kraampjes met lekkernijen als oliebollen en gluhwein. Ook kun je er cadeautjes kopen voor onder de kerstboom. Bijvoorbeeld hele mooie houten schalen en kaasplankjes van olijfhout. Is het toevallig erg koud en ben je je handschoenen of muts vergeten? Geen probleem. Er staan genoeg kraampjes met warme winter mutsen!

Op het Vrijthof kun je tijdens de kerstmarkt ook schaatsen op een schaatsbaan van maar liefst 1000m2. En er is een reuzenrad van 45 meter hoog en een draaimolen met etage. Ook kunnen de kinderen zich amuseren met een geweldige overdekte reuzenglijbaan.

Locatie: Maastricht (Vrijthof)
Datum: 2 dec – 1 jan (10u-24u)

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?