Begin de dag met een frisse start
23 januari 2015 

Begin de dag met een frisse start

We herkennen het vast allemaal. Er zijn dagen die nu eenmaal niet mee zitten. Sterker nog, je krijgt de indruk dat werkelijk alles en iedereen tegen je is. Wanneer je er goed over nadenkt, weet je dat dit niet zo is. Het zal een schrale troost zijn dat iedereen wel eens een off-day heeft. Zo’n dag dat je het liefst in je bed blijft liggen. Diep weggedoken onder de dekens. Niemand onder ogen hoeven komen. Maar lost dit iets op? Nope. Wanneer we medelijden met onszelf gaan krijgen, worden we alleen maar zieliger. En dat willen we toch niet? Zielig gevonden worden? Nee, wij zijn sterker dan die tegenslagen die ons gebeuren.

Deze tegenslagen zijn er in verschillende gradaties. Van een verkeerde rij bij de kassa als tegenslagen op werk- of gezondheidsgebied. Het één is absoluut niet met het ander te vergelijken. Gaan we ook niet doen. Waar het wel om gaat is dat we ons hele leven moeten incasseren. Het gaat nu eenmaal met ups en downs. We moeten dealen met de tegenslagen om vervolgens weer op te krabbelen en met frisse moed verder te gaan. We helpen onszelf niet door terug te vallen in het verleden, om de problemen opnieuw te ondergaan. Deze als het ware te herkauwen. Waarom zouden we? Het is immers geweest. Het is voorbij.

“Don’t look back, you’re not going that way”

Begin elke dag, elke periode met een frisse start. Kijk niet terug naar problemen die er niet meer toe doen. Moet er nog iets uitgepraat worden? Neem de regie in handen en pak het aan. Los het op. En voor morgen? Maak er een mooie dag van!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?