Bananenbrood

Dit brood lijkt wel een beetje op cake en is ideaal voor een snel ontbijt of om mee te nemen als tussendoortje. Ik eet niet zo veel gewoon brood omdat ik daar soms last van krijg, maar dit is een heerlijk alternatief!

Ingredinten

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 100 gram speltmeel
  • 100 gram havermout
  • 5 gedroogde dadels
  • 50 gram gedroogde vruchten naar keuze
  • 30 gram noten
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 tl kaneel

Doe de bananen en de eieren samen in de blender. Snijd de dadels in hele kleine stukjes en plet de noten. Mix alle ingredinten uit de lijst met een mixer met deeghaken. Ik nam dit keer rozijnen en moerbeien, maar cranberries zijn ook echt een aanrader. Om mijn bakblik in te vetten gebruik ik smart cooking spray. Ik gebruik altijd mijn browniebakvorm, omdat het midden dan minder hoog is dan in een cakeblik en dus sneller gaar is. Schep het deeg er in en zet het 25 tot 30 minuten in een op 180C voorverwarmde oven. Prik even met een breinaald of satprikker of het brood gaar is.

Tip: verpak je bananenbrood nadat het is afgekoeld in aluminiumfolie.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen