Banaan Mascarpone Brownies

Het gebeurt ons allemaal wel eens; (te veel) bananen kopen en ze niet allemaal kunnen opeten voordat ze te rijp zijn en niet meer lekker zijn om zo te eten. Deze bananen moet je echt niet weg gooien, want juist deze bananen zijn het lekkerst om mee te bakken. Ze zijn zoet en in een paar seconden heb je een prakje waar de de heerlijkste baksels mee kunt maken. Een van de meest bekende baksels met banaan is bananenbrood, maar deze brownies met een laagje van mascarpone en banaan moet je ook zeker eens proberen.

Ingredinten:

Brownie

  • 70g bloem
  • 70g cacao poeder
  • 1/4tl bakpoeder
  • 1/4tl zout
  • 90g boter
  • 190g suiker
  • 2 eieren
  • 2tl vanille extract

Mascarpone laag

  • 1 rijpe banaan
  • 175g Mascarpone
  • 2el suiker
  • 1 ei

Banaan mascarpone brownies

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180C en vet een brownie bakblik in met boter en strooi er bloem over heen. Je kan er ook nog bakpapier in doen zodat je hem er makkelijk uit kan trekken.
2. Mix de bloem, cacao poeder, bakpoeder en zout in een kom.
3. Smelt de boter in een steelpannetje. Verwijder de pan van het vuur en mix de suiker door de boter. Als het wat is afgekoeld roer je ook de eieren en de vanille extract erdoor.
4. Mix als laatste het bloem mengsel erdoor.
5. Giet het beslag in het bakblik.
6. Prak de rijpe banaan tot een puree en klop de mascarpone los en romig.
7. Voeg de banaan aan de mascarpone toe en meng tot een geheel. Voeg de suiker en het ei toe en meng weer tot een geheel.
8. Giet het mascarpone mengsel over het brownie beslag en ga met de punt van een mes voorzichtig door het beslag. Het is de bedoeling dat je het brownie beslag als het ware naar boven trekt en mooie swirls maakt.
Banaan mascarpone brownies
9. Zet de brownie in de oven voor ongeveer 30-35 minuten. Hij is klaar als de mascarpone laag niet meer lobbig is, stevig aanvoelt en goudbruin geworden is.
10. Laat de brownie iets afkoelen en zet hem daarna nog een uur in de koelkast. Deze brownie is zeker nog wel een aantal dagen lekker, maar bewaar hem wel in de koelkast.
Banaan mascarpone brownies
De combinatie banaan en chocolade is echt heerlijk en het laagje mascarpone met banaan is lekker zacht. De banaansmaak overheerst niet te veel, het is goed in balans. Lekker voor bij de thee of koffie, maar ook niet verkeerd als toetje. Succes en eet smakelijk!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?