Ballerina tutu maken

Welk klein meisje houdt er niet van om rondjes te draaien op vrolijke muziek? Ik ken er niet heel veel. Onze kleine meid kan nog niet los lopen (wel al rondjes rennen om de tafel!), maar wanneer ze muziek hoort begint ze te zwingen. Ik hou van ballet en wanneer ik aan ballet denk, denk ik aan dansende lichtroze tutus. Als fotograaf maak ik zelf veel van mijn foto-props en nu leek het me hoog tijd om een simpele baby tutu in elkaar te frutselen voor alle mini-ballerinas die met hun papas en mamas naar de fotostudio komen.

www.wonder-fotografie.nl

Ik was verbaasd hoe snel ik klaar was en hoe weinig spullen ik eigenlijk nodig had. Je kunt elk knutselwerkje natuurlijk zo ingewikkeld maken als je zelf wilt, maar het is niet nodig. Dus wil je ook zon lief en simpele baby tutu maken voor je dochtertje/zusje/nichtje/kleindochter of jezelf? Volg dan de instructies en draai nog een rondje!

www.wonder-fotografie.nl

Materialen (dat zijn er weinig!):

– Tule

– Lint

– Elastiek

– (schaar)

Stap 1:

Knip stroken van de tule. Mijn rokje is voor 1-jarige meisjes en mijn stroken waren ongeveer 15 cm breed en 40 cm lang.

www.wonder-fotografie.nl

Stap 2:

Ga op zoek naar een stoel of andere constructie waar je het elastiek omheen kunt spannen. Ik kwam een handige blokkenwagen tegen!

www.wonder-fotografie.nl

Stap 3:

Knoop nu het elastiek losjes vast. Halverwege kun je opmeten hoe breed hij moet worden en hem strak dicht knopen. Pak nu een strookje tule en knoop dit om het elastiek heen zoals op de foto.

www.wonder-fotografie.nl

Maak een lus van de tule en leg dit op het elastiek.

www.wonder-fotografie.nlSteek nu het uiteinde van de tule door de lus heen.

www.wonder-fotografie.nl

Ga door totdat het rokje breed genoeg is. Schuif de stroken tegen elkaar aan, zodat het een mooi vol tutu-rokje wordt.

www.wonder-fotografie.nl

Stap 4:

Tule kriebelt een beetje. Om dit minder kriebelig voor je kleine meid te maken en iets extras toe te voegen, kun je er een lint door heen zigzaggen.

www.wonder-fotografie.nl

Stap 5:

Nu kun je hem dichtknopen en er een klein meisje heel blij mee maken! Ik heb zelf nog een tweede rokje gemaakt waarbij ik in plaats van een lint, t-shirt materiaal tegen de knoopjes hebt genaaid. Zo zit het rokje nog net iets comfortabeler, maar dan heb je wel een naaimachine nodig. Hopelijk is het goed gelukt!

www.wonder-fotografie.nl

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?