Wat heb je nodig?
- Een bakblik van 23cmx33cm
- Een keukenmachine (kan je ook vervangen met messen)
- Twee kommen
Ingrediënten:
Bodem en topping
- 250g bloem
- 100g suiker
- 1/2tl bakpoeder
- 1/2tl zout
- 225g boter
- 1 ei, geklopt
- Vulling
- 3 appels (wij gebruikten Elstar)
- 1 peer
- 100g suiker
- 30g bloem
- 2tl kaneelpoeder
Glazuur
- 125g poedersuiker
- ±2el melk (tot je de juiste substantie hebt)
- 1tl vanille extract
Bereidingswijze:
1. Vet het bakblik in. Schil de appels en de peer en snij ze in blokjes. Doe ze in de kom en voeg de bloem, suiker en kaneel toe. Roer even goed door en zet aan de kant. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Doe de bloem, zout, bakpoeder en suiker in een andere kom, roer goed door. Snij de boter in blokjes en doe deze bij het bloemmengsel. Doe dit mengsel in de keukenmachine en mix tot je een kruimelig mengsel krijgt. Voeg het ei toe en meng tot je bijna een deegbal krijgt. Mocht je geen keukenmachine hebben dan kan je dit ook met twee messen en/of je handen doen.
3. Maak de bodem door 2/3 van het mengsel in de bakvorm te drukken. Schep het appel/peer mengsel op de bodem, maar voeg het vocht wat van de peer afkomt er niet aan toe.
4. Verkruimel het restant van het deeg boven het appel/peer mengsel.
5. Zet het in de oven voor ongeveer 45 minuten. Als de topping goudbruin is, dan is het klaar.
6. Laat het baksel volledig afkoelen.
7. Doe de poedersuiker in een kom, doe daar de melk per eetlepel bij en roer goed door voordat je meer melk toevoegt. Als je de juiste consistentie hebt, giet het dan met een eetlepel over je baksel en klaar is kees!