Als je niet hard werkt dan ben je lui, toch?
25 november 2019 

Als je niet hard werkt dan ben je lui, toch?

Maar waarom ben je lui als je wilt genieten van het leven en dingen wilt doen die er echt toe doen? Als je impact wilt maken, dan hoeven er echt niet altijd werken weken tegen over te staan van 40, 50 of nog meer uren.

Belemmerende overtuigingen

Een positieve overtuiging helpt je om een doel te bereiken. Daarentegen zijn belemmerende overtuigingen de negatieve opvattingen die jij als waarheid ziet en die je van je doel afhouden. Ze houden je in je comfortzone.

Zo geloven de meeste onder ons dat druk zijn nu eenmaal gewoon erbij hoort. Maar waarom besteden we niet veel meer aandacht aan de dingen die we diep in ons hart cht belangrijk vinden? Zoals je familie, persoonlijke ontwikkeling en dingen die je ontspanning geven. Vooral dat laatste is heel belangrijk, constante drukt is helemaal niet goed voor ons brein.

Niets doen is goed voor je!

Geregeld niets doen is namelijk van levensbelang voor je intellectuele productiviteit. Ik geloof dus oprecht, door zo nu en dan een stap terug te doen en rust te nemen, dat je veel energieker, productiever en creatiever wordt. Door de drukte raken we soms veel meer verwijderd van wat we echt willen en waar we goed in zijn en dat is volgens mij niet de insteek geweest van hoe je je leven voor je zag…

Hoeveel uur werk jij per week?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?