Alleen reizen

Kies voor een singlereis

Je kan er voor kiezen om zelf een vlucht en accommodatie te boeken, maar je kan ook kiezen voor een singlereis. In een singlereis reis je alleen maar dan in een groep. In een singlereis is alles vaak voor je geregeld. Meestal bezoek je in een singlereis diverse bestemmingen van een land. Erg leuk als je niet lang op één plek wil blijven. Daarnaast is de reis volledig verzorgd en heb je een gids die met je meereist. Niet meer zo alleen dus.

Kijk voor een singlereis bijvoorbeeld bij Fox reizen, Shoestring of Kras.

Maak contact met anderen

Als je besluit om alleen te reizen, kies dan voor plekken en activiteiten waar je makkelijk mensen ontmoet.

Accommodatie

Kies voor een hostel i.p.v. een hotel. In een hostel slaap je met meerderen op één kamer waardoor je makkelijk met elkaar aan de praat raakt. Vaak zijn dit ook mensen die alleen reizen en een reismaatje zoeken. Gespreksonderwerpen zijn er genoeg als jullie beiden in een nieuwe omgeving zitten.

Activiteiten

Kies voor activiteiten op je bestemming waar je snel mensen leert kennen. Ga bijvoorbeeld een workshop doen, zoals koken of schilderen. Leuk is dan dat je met meerdere mensen bent die ook interesse hebben in koken of schilderen. Er is dus al direct een overeenkomst.

Je kan er ook voor kiezen om je aan te melden voor een excursie. Doe bijvoorbeeld een stadswandeling. Je loopt dan met een groep door de stad en op zulke momenten raak je makkelijk aan de praat met iedereen.

Zoek naar een reismaatje

Het internet biedt zoveel mogelijkheden. Zoek je een partner of gewoon een vriendin dan kan je die vinden via het internet. Zo kan je ook een reismaatje vinden. Op diverse websites kan je oproepen lezen over mensen die een reismaatje zoeken. Je kan ook zelf een oproep plaatsen.

Pas alleen wel op. Net als datingsites weet je niet wie de persoon echt is. Zorg ervoor dat je elkaar minstens drie keer hebt ontmoet voordat jullie op reis gaan. Het moet natuurlijk wel klikken. Samen reizen is best intensief, je zit continu op elkaars lip. Zorg ervoor dat je duidelijke afspraken met elkaar maakt, om misverstanden te voorkomen.

Alleen reizen is misschien wel wat eng, maar je leert er zoveel van. Dat niemand mee wil is geen excuus. Ga er gewoon voor en wie weet bevalt het je zo goed, dat je het jaar erop weer alleen gaat.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?