Afvallen met shakes, hoe werkt dat eigenlijk?
30 mei 2018 

Afvallen met shakes, hoe werkt dat eigenlijk?

Hoe werkt het?

Als je op een zogenoemd shake-dieet zit, dan vervang je (een aantal) maaltijden door het drinken van shakes en/of bijvoorbeeld door het eten van repen. Deze shakes bevatten minder calorien dan gewone maaltijden, terwijl er wel allerlei voedingsmiddelen inzitten en het je hongergevoel stilt. Dat is heel kort door de bocht hoe het principe werkt. Het zal per merk afhankelijk zijn hoeveel shakes je per dag drinkt en hoeveel je daarmee afvalt.

Eiwitten

Als je een shake als maaltijdvervanger drinkt, dan staan de eiwitten meestal centraal. Deze geven je namelijk een verzadigd gevoel, het stilt zelfs beter de honger dan koolhydraten en vetten. Hierdoor krijg je minder snel trek in eten. Het is ook tevens hele belangrijke bouwstof voor je lichaam en eiwitten zorgen voor het behoud van je spiermassa. Het is dus belangrijk om dagelijks voldoende eiwitten binnen te krijgen, of je dit nou via een shake doet of niet.

Plantaardige vs dierlijke eiwitshakes

De meeste (eiwit)shakes, bestaan uit plantaardige n dierlijke eiwitten. De plantaardige worden gemaakt van bijvoorbeeld erwten of rijsteiwit en zijn daarmee lactose vrij. De dierlijke eiwitten worden gemaakt van melk en bevatten daardoor lactose.

Overweeg jij om eiwitshakes te proberen? Dan is het dus goed om je bewust te zijn van deze verschillen. Veel mensen hebben (onbewust) last van lactose intolerantie, dat kan je bijvoorbeeld een opgeblazen gevoel of onrustige darmen geven. In dat geval is het beter om voor een 100% plantaardige eiwitshake te kiezen.

Gezonde levensstijl

Als je bewust aan je lichaam wilt werken, dan is het belangrijk om op je voeding te letten in combinatie met beweging. Je hoeft echt niet elke dag in de sportschool te hangen, ook wandelen, fietsen en actief het huishouden doen zijn manieren om te bewegen. Als je maar niet de hele dag stil zit.

Omdat we steeds minder tijd hebben, kiezen mensen sneller voor een maaltijdshake. Let hierbij wel op de ingredinten, sommige varianten kunnen veel suikers of andere ongewenste ingredinten bevatten. Hoewel wij natuurlijk geen experts zijn, zijn wij persoonlijk geen fan van om al je maaltijden te vervangen door shakes. Dan mis je in onze opinie toch iets. Je kunt het beter als toevoeging zien of bijvoorbeeld eens starten om n maaltijd te vervangen en dan kijken wat het met je doet. En als je meer wilt weten, dan kun je je eens bij een expert laten informeren voor persoonlijk advies. Lees hier nog meer tips die je kunt doen om verantwoord te leven.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?