A most wanted man

Issa Karpov is een illegale Tsjetsjeen in Hamburg. De jonge man is vanuit Turkije naar Duitsland gevlucht, waar hij bij een islamitische gemeenschap verblijft. In de Duitse stad wacht er een grote erfenis op Issa bij een corrupte bankier. Dit blijft velen niet onopgemerkt en er volgt een jacht op de vluchteling. Onder andere Gnther, die werkt voor de Duitse inlichtingendienst, heeft Issa op het oog en probeert de CIA voor te zijn. Ondertussen krijgt de Tsjetsjeen juridische bijstand van advocate Annabel Richter, die erg ver gaat om haar clint niet in verkeerde handen te laten vallen.

De in februari overleden acteur Philip Seymour Hoffman steelt nog n keer de show in deze indrukwekkende film. Ook andere Amerikanen vertolken Duitse personages wat af en toe een tenenkrommend accent oplevert, maar met acteurs als Robin Wright, Daniel Bruhl, Willem Dafoe en Rachel McAdams vergeven we dat meteen. Daarnaast bewijst Corbijn zich met de prachtige beelden in deze spionagefilm.

‘A most wanted man’ draait nu in de bioscopen.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?