7 irritaties onder vriendinnen
01 augustus 2014 

7 irritaties onder vriendinnen

Ze weet het altijd beter
Je kinderen zijn draken de laatste tijd en je zit met je handen in het haar. Je hebt van alles geprobeerd maar niks lijkt te helpen. Je hebt behoefte aan een knuffel en wat juiste woorden. Maar het enigste wat zij kan antwoorden: “Ik snap het niet hoor, mijn kinderen zijn nooit zo druk maar ze gaan dan ook niet de hele week naar de opvang….”.

Haar partner
Jullie waren beste vriendinnen tot het moment dat haar partner in beeld kwam, natuurlijk was je heel blij voor haar……in het begin. Nu kan je die gast wel wat aan doen. Hij houdt haar bij je weg, heeft rare vrienden, is arrogant, doet niet leuk tegen jou. Naja gewoon…..ik vind hem een eikel-type!

Ze doet altijd wat jij ook doet
Je vertelt je vriendin dat je een super leuk idee hebt. Je wilt alle meiden eens uitnodigen voor een avondje gezellig koken bij jou thuis. Een week later krijg jij een email van je vriendin voor een uitnodiging bij haar thuis om….JAWEL een gezellig avondje te komen koken…..

Aandacht opeisen in gezelschap
Je bent jarig en geeft een feestje. Je hebt er zin in en jullie gaan met z’n allen een drankje drinken in de kroeg om daarna nog tot de laatste uurtjes te dansen in jullie favoriete club. Zelfs op deze avond heeft ze geen respect voor het feit dat jij deze avond de aandacht verdient. Ze heeft weer het grootste woord van iedereen en eist de aandacht voor zichzelf volledig op. Bitch!

Jaloezie
Je hebt net een diploma gehaald voor een avondstudie waar je jaren voor hebt gestudeerd. Je bent blij en wilt dit graag met haar delen. Een felicitatie kan er nog net vanaf maar daarna begint ze direct over haar eigen studies en wat ze in de toekomst allemaal nog van plan is. Hallo? Kan je niet gewoon blij voor mij zijn in plaats van het weer over jezelf te hebben. Ze kan duidelijk niet tegen het succes van een ander.

Altijd klagen
Ohhh komt ze weer, wat zal ze vandaag weer hebben. Je kent haar al jaren maar sinds haar relatie uit is, doet ze niks anders dan klagen en zeuren. Ze denkt dat ze nooit meer aan een partner komt, ze zegt dat ze geen geld heeft om leuke dingen te doen en ze vindt zichzelf te dik. Kom op meid zie het leven weer eens positief! Denk je nu echt dat ik altijd maar zin heb om naar jouw klaagzang te luisteren?

Waarom laat je niks meer van je horen
Je krijgt een boos sms’je van een vriendin waarom je al twee weken niks meer van jezelf hebt laten horen. Pardon?! Moet ik je elke dag een bericht sturen met: I’m still allive. Als ik even niks van me laat horen kan het misschien zijn dat ik druk ben met me werk en me gezin. Ik ben blij als ik ’s avonds nog een uur over heb om even te ontspannen. Ik denk echt wel aan jou maar zit me niet zo op de lip!

Heb jij nog meer dingen waar jij jezelf aan irriteert bij je vriendin?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?