6x zomerse soep!

Heerlijke recepten

Deze 6 zomerse soep recepten zijn vegan (5 van de 6 zijn raw). Deze termen brengen (vaak onnodig) nogal eens wat reacties teweeg. Maar, ik zou zeggen: maak, proef en geniet! Het enige wat je nodig hebt is een blender of staafmixer. Maak een grote portie en neem het mee naar een zonnige picknick in het park of BBQ bij vrienden. Iets fris en licht verteerbaars is altijd goed in de zomer tijd! Ook perfect als anti-hangover ontbijt / lunch 🙂

Waterkers & Peren Soep (3 personen)

Ingredinten:

  • 2 koppen waterkers
  • kop cashewnoten (geweekt in water voor een nacht)
  • half sjalotje, klein gesneden
  • zout / peper
  • 3 koppen komkommer geraspt
  • 1 grote peer (of 2 kleine), gepeld, zonder klokkenhuis
  • 1 eetlepel (olijf/kokos) olie

Stop alle ingredinten in de blender. Blend tot een homogeen mengsel. Klaar!

Gekruide Pompoen & Kerrie Soep (4 personen)

Ingredinten:

  • halve pompoen in kleine blokjes
  • 1 eetlepel kerrie poeder
  • halve eetlepel kaneel
  • theelepel (himalaya) zout
  • 2 blikjes kokosmelk

Stop alle ingredinten in de blender. Blend eerst langzaam dan sneller zodat de pompoen eerst goed klein en dan gepureerd wordt. Serveer eventueel met een beetje zwarte peper en verse peterselie.

Mango, Courgette & Dille Soep (3 personen)

Ingredinten:

  • 1 kop courgette
  • 1 kop rijpe mango
  • 2 eetlepels verse dille
  • 1 avocado gepeld en ontpit
  • 1 mespunt zee zout
  • 2 koppen kokos water
  • sap van 1 limoen

Stop alle ingredinten, behalve het kokoswater, in de blender. Blend op de hoogste stand en voeg beetje bij beetje het kokoswater toe totdat alles totdat een mooi glad mengsel is gevormd. Voeg als laatste de limoensap toe. Als je het pas de volgende wilt serveren, voeg dan ook pas de volgende dag de limoensap toe. Anders word de soep bitter.

Pittige Wortel & Gember Soep (3 personen)

Ingredinten:

  • 1,5 kop wortel in stukjes
  • 2 eetlepels blond sesamzaad
  • 1 eetlepel gember in stukjes
  • 1 theelepel zout
  • halve theelepel cayenne peper
  • 2,5 kop water (625 mL)
  • 1 eetlepel agave siroop

Combineer alle ingredinten in de blender en blend op de hoogste stand. Gelijk serveren is het lekkerst. Maximaal 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Nectarine & Seizoensgroente Soep (3 personen)

Ingredinten:

  • 2 komkommers in stukjes
  • 4 nectarines (3 in stukjes 1 in plakjes)
  • 75 gr rucola
  • 100 gr spinazie
  • 30 gram peterselie
  • zout en peper naar smaak
  • eetlepel gedroogde marjoraan

Blend de komkommer en stukjes nectarine. Voeg de groente beetje bij beetje toe. Voeg zout en peper toe naar smaak en als laatste de majoraan. Giet het mengsel in een kom en decoreer het met de plakjes nectarine en blaadje peterselie.

Jamaicaanse Groene Banaan & Selderij Soep (4 personen)

(nouja soep, het is een maaltijd!)

Ingredinten:

  • 3 groene Jamaicaanse (of bijv. Mid. Amerikaanse) bananen (gekookt voor 30 minuten in de schil, 5 minuten zonder schil)
  • 4 stelen selderij in stukjes
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 groene peper in kleine stukjes
  • 1 eetlepel kokosolie
  • halve chayote (soort dikke komkommer) gepeld en in blokjes
  • 750 ml. groente bouillon
  • 1 theelepel verse tijm blaadjes
  • 1 theelepel zout en peper naar smaak
  • (kokoscreme en muntblaadjes voor de finishing touch)

Pureer de gekookte bananen. Zet een wok op medium vuur, verhit de kokos olie en fruit de knoflook, chili, selderij en chayote. Voeg de groente bouillon, bananen en tijm toe. Kook zachtjes voor 10 minuten. Voeg peper en zout toe naar smaak. Giet alles in de blender en blend tot een homogeen mengsel. Serveer de soep in kommen met een dot kokoscreme en muntblaadje.

Zo. Helemaal klaar voor de zomer eet festijnen! Geniet ervan!

***Karin

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen