Kleine veranderingen in je voedingspatroon kunnen soms al zorgen voor grote veranderingen. Deze zes foodswaps zullen jouw maaltijden en baksels net even wat gezonder maken. Probeer deze healthy foodswaps eens uit!
1. Kaneel of banaan in plaats van suiker in taarten of cakes
Kaneel en banaan geven allebei een zoete smaak aan bijvoorbeeld taarten of cakes. Eventueel kan je, je baksel nog wat zoeter maken met Stevia. Door dit alternatief blijft je bloedsuikerspiegel stabieler dan wanneer je suiker gebruikt en het is net zo zoet!
2. Rijst of pasta van groente
Wil je een dagje weinig koolhydraten eten? Probeer dan eens bloemkoolrijst of courgetti! Beide bevatten minder calorien en koolhydraten dan normale rijst of pasta. Easy to make en erg lekker!
Ben je benieuwd hoe je bloemkoolrijst maakt? Er staan een recept voor bloemkoolrijst op mijn website.
3. Geprakte avocado in plaats van mayonaise
Zin in een lekkere sandwich? Gebruik dan avocado in plaats van mayonaise! Minstens zo lekker, een stuk gezonder en het ziet er ook nog eens super mooi uit!
4. Ongezoete appelmoes in plaats van (roomboter) in cakes
Boter kan je vervangen door evenveel (ongezoete) appelmoes. Dus zou je 100 gram boter gebruiken, neem dan ook 100 gram appelmoes. Dit werkt goed bij luchtige recepten zoals cupcakes en cakes.
5. Zoete aardappelfrietjes
Maak je eigen frietjes van zoete aardappel! Verwarm je oven voor op 200 graden Celsius. Maak de zoete aardappel schoon en snijd hem in frietjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de frietjes over de bakplaat. Besprenkel de frietjes met olijfolie en breng ze op smaak met peper, zout en wat gedroogde oregano. Bak ze ongeveer 20-30 minuten tot ze knapperig worden. Done!
6. Home made dressing over je salade
Dressings uit een flesje bevatten vaak veel vet en suiker, zonde als je net denkt gezond bezig te zijn! Maak je eigen yoghurtdressing voor door je salade. Heel makkelijk en een stuk gezonder. Meng 2 eetlepels yoghurt, 1 theelepel mosterd en 1 eetlepel olijfolie met peper, zout en 2 eetlepels met fijngehakte bieslook. That’s it!