5x zelfhulpboeken voor een productiever en stressvrij leven
25 april 2017 

5x zelfhulpboeken voor een productiever en stressvrij leven

getting-thinks-done1. Getting things done

De ondertitel van dit boek luidt ‘de kunst van stressvrije productiviteit’ en dat is dan ook wat centraal staat. De schrijver zegt: “Your mind is for having ideas, not holding them” en daar is de theorie van dit boek dan ook helemaal op gebaseerd. Zorgen dat je hoofd leeg is door middel van goede lijsten, zodat je je hoofd kunt gebruiken op productief te werken niet als opslagmedium.

Wij werken dagelijks met deze methode en kunnen eigenlijk niet meer zonder. Als je het goed toepast is het zo’n fijne manier van werken en het kan je zoveel rust geven.

Bij Bol.com: Getting things done – 24,95

dont-give-a-fuck-boek2. Don’t give a fuck

Dit boek gaat niet perse over je productiviteit, maar meer over rust en ruimte in je hoofd vinden. De ondertitel luidt ddan ook ‘opgeruimd in je hoofd’. Het leert je de kwaliteit van het leven terug te winnen door een tweestappenmethode toe te passen, waarmee je je eigen tijd gaat terug claimen.

Niet meer als een kip zonder kop rondrennen en om alleen maar anderen te pleasen. Er zijn genoeg dingen in je leven waar je je wl druk om moet maken – en daar heb je meer tijd voor als je de dingen waar je eigenlijk geen bal om geeft, kunt laten schieten en dat zonder excuses: #geensorry.

Bij Bol.com: Don’t give a fuck – 15,00

think-and-grow-rich3. Think and grow rich

Dit boek staat nog op ons lijstje, maar hebben we veel goede verhalen over gehoord. Het boek is Engelstalig, dus dat moet wel voor je weggelegd zijn.

This masterwork identifies thirteen principles that every person should adopt if they are serious about achieving successall are empirically based in the aforementioned decades of research. Hill has synthesized what wealthy and/or exceptionally successful individuals have in common. This classic guide is one of the bestselling books of all time, having sold twenty million copies by Hills death in 1970.

Bij Bol.com: Think and grow rich – 8,99

nooit-meer-te-druk4. Nooit meer te druk

Nooit meer te druk van Tony Crabbe is een helder en praktisch boek dat ons helpt om een van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we zijn te druk. De ondertitel luidt dan ook niet voor niks: Een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld

Onze inbox en to-dolijst puilen uit, veel mensen verwachten iets van ons en burn-out is de grootste bedreiging op de werkvloer. Maar het is geen timemanagementboek, Tony Crabbe gebruikt nieuw psychologisch onderzoek en biedt heldere strategien voor een opgeruimd hoofd en leven, met gerichte aandacht op wat je doet.

Bij Bol.com: Nooit meer te druk – 18,99

opgeruimd-boek5. Opgeruimd!

De Japanse Marie Kondo heeft met dit boek een ware opruimhype ontketend. De basisgedachte van Opgeruimd! is dat je alleen spullen bewaart die je vreugde geven en de rest wegdoet.

Kondo runt een gerenommeerd adviesbureau dat mensen leert hoe ze hun rommelige huizen kunnen transformeren in ruimtes vol rust en inspiratie. Diezelfde adviezen geeft ze ook in haar boek, wat als leidraad gebruikt wordt om orde en rust in je leven aan te brengen.. De sleutel tot succesvol opruimen is volgens haar om alleen de zaken te bewaren waar je echt van houdt en afstand doet van de rest.

Bij Bol.com: Opgeruimd! – 18,95

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?