5x het beste voor je nagels
07 januari 2016 

5x het beste voor je nagels

Niet nagelbijten

Iedereen zegt het en iedereen weet het; nagelbijten is niet goed voor je nagels. Als je het zelf doet, dan weet je waarschijnlijk wel hoe moeilijk het is om het niet te doen. Er zijn allerlei producten bedacht om je te laten stoppen met nagelbijten, maar veel van deze producten werken meestal niet. Mocht je het leuk vinden om je nagels te lakken, doe dit dan zeker. Wellicht helpen mooie gelakte nagels je met het stoppen met bijten, omdat je het zonde vindt om je net gelakte nagels te verpesten.

Nagel verharder

Mocht je zwakke nagels hebben, dan kan nagelverharder een goede optie zijn. Dit vind je bij allerlei merken, in verschillende prijscategorieën. Je brengt dit direct aan op de nagel en op de lange termijn zullen je nagels dan sterker worden. Wel is het belangrijk om na te gaan of je droge nagels hebt, dan is een nagelverharder niet voldoende en zul je ook een product moeten gebruiken om de nagels te voeden.

Nagelriemen verzorgen

Wat vaak vergeten wordt, is het verzorgen van de nagelriemen. Je nagelriemen moeten gezond zijn, om je nagels mooi en sterk te laten groeien. Er is ook niets vervelender dan haakjes naast je nagels, dit kan soms ook best wel pijn doen! Je kunt je nagelriemen verzorgen met een nagelriemolie, een nagelriemcrème of bijvoorbeeld gewoon met een handcrème; dat is beter dan niets!

Basecoat onder je nagellak

Wat ook vaak vergeten wordt, is het gebruiken van een beschermlaag onder de nagellak. Vooral bij felle kleuren zie je, na het verwijderen van de lak, dat de nagels wat gelig zijn geworden door de nagellak. Daarom is het belangrijk om altijd een basecoat te dragen onder je nagellak, zodat nagellak geen effect zal hebben op je nagels. Je zou eventueel ook de nagelverharder onder de nagellak kunnen doen, dan verzorg je ze gelijk!

Rust periodes tijdens nagellak

Echte nagellakfans dragen het liefste elke dag nagellak, maar ook dit is natuurlijk niet goed. Je kunt je nagels nog zo goed verzorgen, maar af en toe is het tijd voor een rustperiode. Probeer gewoon eens drie dagen in de maand geen nagellak te dragen, om je nagels even rust te geven. Daarna kun je ze weer lekker lakken in de mooiste kleuren!

Dit blog is geschreven door Mariëlle van www.thegreenguide.nl (@thegreenguidenl op social media), waar zij schrijft over natuurlijke & dierproefvrije beauty, eerlijke & duurzame kleding, minimalisme, veganisme, duurzaamheid, gezondheid, mindfulness, spiritualiteit en reizen!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?