5 tips voor een budget make-over van je woonkamer
24 april 2020 

5 tips voor een budget make-over van je woonkamer

Wil jij een ander sfeertje in huis? Ben je toe om je huis een budget proof make over te geven? Hierbij wat tips om dit voor elkaar te krijgen!

1. Scoor nieuwe planten

Breng een beetje leven in de brouwerij en scoor nieuwe planten. Varieer in grootte en ga voor verschillende soorten. Kies minimaal n grote plant en scoor bijpassende potten om er een geheel van te maken. Je kunt nooit genoeg planten hebben. Een urban jungle is niet alleen een tof effect in huis, maar is ook nog eens luchtzuiverend.

2. Verf of behang een muur

Tijd voor een grote verandering? Geef je woonkamermuren een make-over en ga voor een nieuw kleurenpallet of ga aan de slag met een behang met een goede print. Maak van n muur een echte eyecatcher en kies voor een opvallende kleur of behang met een toffe print. Het is ietwat tijdrovend, maar in deze bizarre tijden eigenlijk juist een leuke invulling voor je vrije avonden of weekenddagen!

3. Investeer in nieuwe gordijnen

Om je woonkamer een make-over te geven, hoef je niet meteen alles te vervangen. Kies een aantal items die je wilt vervangen. Dat houdt het wel lekker budget proof. Een van de items die je ruimte meteen een andere uitstraling geven, zijn de gordijnen. Kies voor andere materialen, kleuren of switch tussen raamdecoratie en ga voor en rolgordijn. Zorg dat je gordijnen de juiste afmeting hebben en je rolgordijnen op maat gemaakt zijn.

4. Verander je woondecoratie

Met woondecoratie kleed je een ruimte pas echt aan en kun je makkelijk in een handomdraai een nieuwe sfeer neerzetten. Ga voor nieuwe matching woondecoratie, verander je kussenhoezen, kaarsen en voeg een aantal eyecatchers toe. Kies bijvoorbeeld eens voor een nieuwe style en zomerse materialen om alvast helemaal in de sfeer van het nieuwe seizoen te komen.

5. Vervang een klein meubelstuk

Grote meubelstukken vervangen kost je al snel veel geld. Wil je je meubels wel een transformatie geven? Ga voor een nieuwe opstelling en verander daarbij kleine meubelstukken. Voeg bijvoorbeeld een hippe poef toe aan je interieur, richt een hoek opnieuw in met een nieuwe bijzettafel of scoor een nieuwe stoel. Met kleine aanpassingen bereik je al snel een groot resultaat!

Heb je interieurinspiratie nodig? Rosanne geeft je in dit artikel de nodige tips!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?