5 tips voor als je gaat behangen
22 oktober 2020 

5 tips voor als je gaat behangen

Ben jij van plan binnenkort te gaan behangen of overweeg je om hieraan te beginnen? Dan komen deze 5 tips je vast van pas!

1. Kies het juiste behang

Het leukste gedeelte van behangen? Een leuk behang uitkiezen! In een winkel kun je de structuren voelen en de kleuren goed inschatten. Daarentegen heb je online vaak net weer wat meer te kiezen dan in een winkel. Zo vind je een breed assortiment aan goedkoop behang bij colorstore.nl. Bepaal welke kleur(en) en print je wilt en wat voor soort papier het beste bij jouw muur past. Houd rekening met de muurdecoratie waarmee je het eventueel af wilt stylen. Het type materiaal van het behang bepaalt namelijk ook de vervolgstappen wat betreft het aanbrengen.

2. Snijd een baan op maat en gebruik deze als sjabloon voor de rest

Aan de slag? Meet n baan af en gebruik deze vervolgens om de vervolgbanen af te snijden. Daardoor hoef je het niet continu opnieuw op te gaan meten. Dit trucje is echter alleen toe te passen bij rechte muren. Heb je scheve muren? Dan is het wel aan te raden elke baan opnieuw goed af te meten.

3. Begin bij het raam

Is de locatie waar je begint belangrijk voor behangen? Ja! Begin bij het raam en werk zo naar de muur toe. Door het op deze manier aan te pakken sluiten de naden mooi over elkaar aan en valt het licht vanaf de juiste manier erop en zullen ze minder opvallen!

4. Gebruik de juiste hoeveelheid lijm

We zeiden het al even: per behangtype heb je een andere instructie om het aan te brengen. Zo ook op de hoeveelheid behanglijm die je moet gebruiken. Zorg dat je muur eerst goed voorbehandeld is voordat je begint. Breng voorstrijk aan om oneffenheden recht te trekken en te voorkomen dat de muur zuigt. Papieren fotobehang heeft bijvoorbeeld minder lijm nodig (kan anders ook gaan scheuren!) dan vinyl behang.

5. Druk het behang op de juiste manier aan op de muur

Tijd om het behang aan te brengen! Druk vanuit het midden naar boven en beneden. Door de juiste druk- en strijktechniek te gebruiken, verklein je de kans op luchtbellen. Zie hieronder nog een tutorial filmpje.

Et voila! Een mooie muur is binnen handbereik. Succes!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?