5 tips voor als je even niet lekker in je vel zit
30 november 2019 

5 tips voor als je even niet lekker in je vel zit

De drang om je goed te willen voelen

Te vaak streven we naar het fijne gevoel dat we willen hebben. Daar doen we dan ook alles aan. Wat ook ‘normaal’ is, omdat we genotszoekende wezens zijn en pijn zoveel mogelijk willen vermijden. Maar pijn hoort erbij. Het is een van de spirituele wetten: de wet van ritme. De ene periode voel je je goed en daarna weer wat minder. De ene keer sta je in de actiemodus en daarna is het tijd om het wat rustiger aan te doen.

Analyseren: wel of niet doen?

Je hoeft het niet tot in den treure te analyseren en het met je hoofd allemaal willen begrijpen. Soms is het er en doet het er niet altijd toe wat het allemaal kan zijn. Tenzij je je al heel lang niet goed voelt. En je niet met de dingen bezig bent die jou blij maken.

Zie het als een golvende beweging. Je weet dat na deze dip weer een periode komt waarin je je wel lekker voelt.

5 handige tips!

  1. Accepteer dat het erbij hoort. Vanuit die acceptatie, zonder gevecht, voel je meer ontspanning. Het mag er zijn.
  2. Duw het niet weg, want zonder dit nare gevoel weet je ook niet het fijne gevoel te herkennen. Zonder licht geen donker.
  3. Word comfortabel met het oncomfortabele gevoel.
  4. Richt je aandacht op dankbaarheid. Wat is er allemaal wel en waar ben je dankbaar voor?
  5. Focus je mind op wat er wel goed gaat in je leven. Want waar je je op focust, zal groeien. En zal zich meer gaan manifesteren in je leven.

Je zult merken dat je je hierdoor beter gaat voelen. En zo stapje voor stapje weer naar de top van die berg klimt. Voor meer tips bekijk mijn website en download GRATIS ‘Hoe je dagelijks zorgt voor 30 minuten me-time’op mijn website.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?