5 manieren waarop ik mijn vakantie super aangenaam maak
10 augustus 2018 

5 manieren waarop ik mijn vakantie super aangenaam maak

Ga jij ook altijd een beetje gestresst op vakantie? Vaak komt het doordat je nog van alles wilt of moet afmaken voor je weggaat, je huis gaat poetsen en dan ook nog je spullen pakken. De spanning van op tijd op het vliegveld zijn of een lang stuk moeten rijden, het zorgt de eerste dagen mogelijk voor wat onrust in je lichaam. Hoe kun je nou optimaal genieten van je welverdiende vakantie, zodat je ook uitgerust en ontspannen thuis komt? Dit zijn de 5 dingen die ik altijd doe om mijn vakantie zo relaxt mogelijk te maken!

1. Thuis dingen afronden

Het toewerken naar de vakantie begint bij mij altijd ongeveer 1 á 2 weken voor vertrek. Wat mij echt rust geeft is als ik bepaalde dingen heb afgerond voor ik vertrek. Zo maak ik 2 weken vooraf een prio lijstje voor mijn werk (wat moet nu en wat kan wachten tot na de vakantie), werk ik mijn mail weg, stel ik een out of office reply in, regel ik op tijd goede opvang voor onze kat, zorg ik dat alle was gedaan is en maak ik voor vertrek nog even gauw de badkamer en het toilet schoon. Zo weet ik zeker dat ik op vakantie echt kan ontspannen en dat er niet nog allemaal open lijntjes door mijn hoofd spoken.

2. Koffer inpakken

Mijn koffer inpakken doe ik altijd op dezelfde manier. Noem me gecontroleerd, maar zo weet ik zeker dat het efficient gebeurt en dat ik niks vergeet. Ik werk namelijk aan de hand van mijn vaste inpaklijst die als een worddocument op mijn computer staat. Even printen en mijn koffer is zo dicht. Ik vind het heerlijk om dit soort dingen op de autmatische piloot te kunnen doen en niet elke keer opnieuw te hoeven nadenken of ik niks vergeet. Dit jaar mocht ik van Duifhuizen tassen en koffers een te leuke gekleurde koffer uitzoeken om mee te nemen, hoe cool is dat?! Op vakantie gaan was zo een extra feestje!

Qua kleding zorg ik in de zomer altijd voor lichte kleuren en kledingstukken waar ik me heel prettig in voel, ik kies dan liever niet voor strakke kleding. Overdag loop ik vaak alleen maar op slippers en voor de avond neem ik leuke jurkjes mee.


3. Geluidswerende koptelefoon en nekkussentje

Of je nou met het vliegtuig gaat of met de auto, sinds dit jaar kan ik niet meer zonder mijn geluidswerende koptelefoon, handcreme en een opblaasbaar nekkussentje. Zeker in het vliegtuig is het echt zo fijn om lekker Netflix te kijken (van mijn favoriete serie download ik thuis een aantal afleveringen op mijn telefoon), zonder dat je daarbij gestoord wordt door drukke kinderen of vliegtuigruis.


4. Eten en drinken

Aangekomen op bestemming, vinden wij het heerlijk om te genieten van lekker eten en drinken. We willen hier, na een jaar hard werken, dan ook niet op bezuinigen. We halen 's ochtends vers brood bij de bakker, lunchen meestal lekker op het strand, we drinken aan het eind van de dag een biertje op ons strandbedje of met een toastje op de patio en gaan 's avonds heerlijk uit eten.

Op vakantie let ik nooit op calorieën of andere zelfopgelegde regels, maar ik kies altijd waar ik op dat moment zin in heb. Dat kan een heerlijke salade zijn als ik door het warme weer minder trek heb, maar als ik zin heb kies ik ook gerust voor een driegangen diner, compleet met pasta of burgers. En, we nemen altijd een flesje goede wijn. La dolce vita!


5. Doen waar ik zin in heb

Ik had het al aangegeven, maar op vakantie doen we echt alleen maar waar we zin in hebben. Dat kan zijn dat we tripjes maken naar mooie plekken en stadjes of marktjes bezoeken, maar we leggen onszelf daar nooit verplichtingen op omdat ‘het zonde is om niet te gaan’. Het is vakantie dus het is ons feestje. Het kan dus zomaar zo zijn dat we de hele vakantie enkel boekjes lezen aan het strand. En I enjoy every minute of it!


Wat doe jij om je vakantie zo ontspannen mogelijk te laten verlopen?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?