5 geheimen waarmee je ontspanning in je gezin aantrekt
16 september 2019 

5 geheimen waarmee je ontspanning in je gezin aantrekt

1. Geef aan wat je wilt (ipv wat je niet wilt!)

Zeg in plaats van: ‘Gooi niet steeds die kaartjes op de grond’ bijvoorbeeld eens ‘Leg de kaartjes maar op de tafel!’.

2. Ga uit van liefde (ipv angst)

Zeg eens in plaats van: ‘Doe je jas aan anders vat je kou’ bijvoorbeeld ‘Doe je jas aan dan blijf je lekker warm!’ Voel je het verschil in energie als je ze uitspreekt? Het is even wennen en oefenen maar het effect is groots, beloof ik je.

3. Verwacht en visualiseer het meest positieve scenario!

Want kinderen zijn een ster in doen wat jij van ze verwacht, ook al is die verwachting slechts in je gedachten. Verwacht jij dat ie weer niet wil slapen vanmiddag, dan zal hij zijn uiterste best doen om aan die verwachting te voldoen. Verwacht jij dat het wel weer een bende zal zijn als je thuiskomt, dan zal je krijgen wat je verwacht. Want op de een of andere manier stuur je je verwachting al vooruit in energie!

Ik nodig je uit je verwachtingen eens te onderzoeken. En uit te proberen wat de invloed is van deze positiever te maken. En blijf volhouden als het niet meteen werkt. Meestal heb je even een paar dagen nodig om het te keren.

Dus stel je voor, zie het voor je, hoe je wil dat de dag, de gebeurtenis, de middag verloopt. Treed niet te veel in allerlei details maar richt je vooral op hoe je wil dat jij je voelt en hoe je wil dat je kind zich voelt. En twijfel niet dat dit werkt, ook al werkt het misschien niet meteen de volgende keer. Train jezelf! Train jezelf in steeds weer de meest positieve, fantastische verwachtingen te hebben van de volgende momenten. En zult zien wat een creatie-talent je hebt!

4. Doe je uiterste best om te lachen, te waarderen en te complimenteren

Waar jij je aandacht op richt, dat groeit. Dus schrijf elke dag minimaal 10 dingen op waarom jouw kind/kinderen zo geweldig is/zijn. Wat maakt hem of haar zo bijzonder? En ook al gedraagt je kind zich niet als jij wenst. Lach als je kinderen weer eens ruzie maken, richt je aandacht op hoeveel je van ze houdt, vertel het ze en leg ze daarna uit dat ze het kunnen oplossen en verlaat de ruimte.

5. Maak je goed voelen je hoogste prioriteit

Hoe vaker jij je goed voelt ondanks alles wat er om je heen gebeurt, de ander doet, et etc. Hoe meer je je kinderen voorleeft hetzelfde te doen. Dus steek minder tijd in van alles doen, in klagen, in boos zijn etc en meer tijd in steeds weer kiezen je goed te voelen, hoe dan ook!

Ik wens je veel plezier met bovenstaand uitproberen. En ik ben erg benieuwd wat jouw tip is. Deel je deze met ons?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?