5 fleurige zomerbloeiers voor buiten
13 juni 2015 

5 fleurige zomerbloeiers voor buiten

Eigenlijk komt het zomerse gevoel pas als de bloemen bloeien. Dus zodra je naar buiten kijkt of in je tuin of balkon zit dan is een bloemetje toch wel een mooie toevoeging. Zomerbloeiers hebben niet veel zorg nodig, maar fleuren direct de hele omgeving op. Ze komen in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Bekijk hier een aantal van deze zomerbloeiers.

Vlijtig liesje (Impatiens)

Wie kent het vlijtig liesje niet? Deze zomerbloeier komt in heel veel verschillende kleuren. Het vlijtig liesje heeft naast haar lieflijke naam ook een lieflijke uitstraling. Ze doet het half in de schaduw het beste en houdt van een slokje water.

Lobelia

De lobelia kom je het vaakst tegen in de onderstaande blauwe kleur, maar bestaat ook in andere kleuren. De plant oogt iets drukker door de kleinere bloemetjes, maar kan door eenheid in kleur ook weer een rustiger beeld vormen. Deze zomerbloeier kun je in de tuin planten, maar doet het ook goed in een bak of pot. Regel een zonnetje en genoeg water voor de lobelia en je kunt een tijdje van haar genieten.

Verbena

Verbena heeft een schattig bloemetje in kleuren zoals paars en roze. Ze komt in verschillende soorten die geschikt zijn voor verschillende condities. Zo staat de ene verbena beter in een hangmand dan de andere. Houd deze zomerbloeier mooi door de dode bloemetjes weg te plukken en haar van genoeg water te voorzien.

IJsbloem

Deze zomerbloeier houdt echt van de zon en iets drogere omstandigheden zijn dan ook geen probleem voor ijsbloemen. Wat de kleur betreft kun je jezelf afvragen “how much color can you handle?”, want deze pareltjes komen in echte knalkleuren.

Fuchsia

“Wil u een stekkie, een stekkie, een stekkie? Wil u een stekkie van de fuchsia?” Alleen de naam van deze zomerbloeier doet al stof opwaaien. Deze zomerbloeier zie je het vaakst in de kleuren paars en roze, maar bestaat ook nog in andere kleuren. De bloemen van de fuchsia hangen en kun je daarom bijvoorbeeld mooi kwijt in een hangende mand.

Wat is jouw favoriete zomerbloeier?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?