4 redenen waarom een powernap goed voor je is
24 juli 2017 

4 redenen waarom een powernap goed voor je is

Geheugen

Een powernap is goed voor je geheugen. Het zorgt er namelijk voor dat je nieuwe informatie kunt onthouden. Informatie uit je kortetermijngeheugen, wordt tijdens het slapen omgezet naar je langetermijngeheugen en dus kun je meer informatie tot je nemen.

Gezondheid

Regelmatig een powernap doen is goed voor je hart en voor je bloeddruk. In Spanje is het heel normaal om een sista te houden en wellicht is dat ook de reden dat de levensverwachting in Spanje hoger is.

Alert

Een powernap van 20 minuten zorgt ervoor dat je daarna weer alert en beter geconcentreerd kunt zijn. Je bent weer helder in je hoofd en dat zorgt ervoor dat je na je powernap weer de juiste beslissingen neemt. Het zal je stressniveau verlagen en je productiviteit verhogen. Kortom, die 20 minuten haal je in no time weer in.

Actief

Het woord zegt het al; powernap. Na een slaapje van ongeveer 20 minuten kun je er weer een tijdje tegenaan en het is dus ideaal voor een avondje stappen. Zeker wanneer je niet meer gewend bent om tot 5 uur ’s nachts te staan dansen. Het is d manier om even uit je moeheids-dipje te komen dus als jij nog een lange dag of avond voor de boeg hebt, dan moet je gewoon even voor de powernap gaan!

Extra tip: neem voor je powernap een kopje koffie. De cafene gaat namelijk precies werken na je powernap.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?