3 creatieve activiteiten om te doen in de quarantaine!
22 april 2020 

3 creatieve activiteiten om te doen in de quarantaine!

Wanneer heb jij voor het laatst iets creatiefs gedaan? Misschien heb jij wel een creatieve hobby. Denk aan schilderen, handwerken of tekenen. Maar als dat niet zo is, dan is het waarschijnlijk al even geleden dat je voor het laatst lekker hebt gefröbeld met je verstand op nul. Misschien heb je onlangs nog wel met een van de kinderen samen geknutseld? Herinner je je dan ook nog aan dat fijne gevoel en de rust die het je gaf?

Deze blog bevat 3 leuke creatieve activiteiten waarmee je direct aan de slag kunt. Wedden dat je je daardoor een stuk beter voelt? Ga voor die mentale boost.

1. Handenarbeid

Wanneer heb je voor het laatst iets in je handen gehad dat je echt helemaal zelf hebt gemaakt? In het huidige digitale tijdperk is de verleiding vaak groot om eindeloos achter de PC of je mobieltje te zitten. Werken met onze handen doen we eigenlijk bijna niet meer.

En dat terwijl het internet vol staat met de meest leuke tutorials om zelf dingen te maken. Neem bijvoorbeeld Pinterest: een geweldige bron om inspiratie op te doen. Zoek daar eens op creatieve ideen. Je vindt er 1001 leuke en originele ideen om creatief aan de slag te gaan. Misschien wilde je altijd al breien leren. Laat je inspireren en bestel de benodigde spullen online. Dan kun je binnenkort beginnen. Wedden dat je er binnenkort een nieuwe hobby bij hebt?

2. Fotografie

Tegenwoordig maken we altijd en overal fotos. Vaak selfies of fotos van de kinderen of van je huisdier. Het kan ook zijn dat je graag een cursus fotografie wil doen, maar dat er altijd wel een reden was, dat het er niet van gekomen is. Dt is het moment.

De huidige cameras van de mobiele telefoons doen vaak niet onder voor een goede fotocamera. Dus je hebt het apparaat al in huis en kunt direct beginnen. Online vind je legio tips en videos waarin je leert hoe je de beste en mooiste fotos kunt maken. Zoek op Youtube of op Pinterest. Bekijk de fotos van topfotografen en kijk wat jij ervan leert.

Begin eenvoudig: in en om huis. Daar zijn genoeg dingen die je prachtig kunt vastleggen. Vaak zit de schoonheid in de eenvoud. Ga eens voor details. En wat dacht je van een fotoboek maken, ook leuk om te doen! Zo zie je al die foto’s die je gemaakt hebt nog eens terug.

3. Black-out poezie

Wat ook erg leuk is om te doen, is black-out poezie oftewel een stiftgedicht maken. Mogelijk heb je daar nog nooit van gehoord. Dit is een manier om creatief met tekst om te gaan en om inspiratie op te doen. Zie het als een soort acrobatiek met woorden: het is heerlijk om op deze manier mentaal creatief te zijn.

Je hoeft hierbij niet zelf te dichten. Het enige wat je nodig hebt, is een bladzijde met tekst en een dikke zwarte stift. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld teksten uit oude tijdschriften of uit kranten.

De bedoeling is dat je in plaats van iets op te schrijven dingen gaat schrappen in een tekst. Dat kunnen hele zinnen zijn, maar ook enkele woorden. De woorden die je aanspreken of waar je blij van wordt, laat je staan. De andere woorden streep je allemaal door.

Klaar? Probeer met de woorden die overblijven een zin of meerdere zinnen te vormen. Kijk naar alle woorden samen en kijk wat je daar voor jezelf uit kunt halen. In het begin zal dit wat vreemd voelen en misschien lastig zijn. Maar het wordt na elke keer leuker en inzichtelijker. Je haalt er veel inspiratie uit.

Heb jij al een creatief idee waar je mee aan de slag wilt gaan voor een mentale boost? Of zoek je nog meer inspiratie? Eerder schreven wij deze 25 dingen die je kunt doen in quarantaine!

Over de schrijver
Hoi, ik ben Suzanne Aslander en ik blog met veel plezier op vriendinnenonline.nl over alles wat met vitaliteit & stressvrij leven te maken heeft. Graag deel ik mijn ervaringen, mijn expertise en mijn beste tips met jou over alles wat samenhangt met jouw mentale en fysieke vitaliteit. Denk aan: persoonlijke groei, werk/privébalans, stress, piekeren, beweging, voeding, hormonen, me-time en je passie volgen. Ik heb sinds 2016 een eigen bedrijf en ik begeleid vrouwen om de regie op hun leven te (her)pakken, zodat ze weer bewust & vitaal genieten. Dat doe ik zowel live (coaching, workshops en trainingen) en via mijn online programma’s.
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?