15 kitchenhacks die koken een stuk makkelijker maken
31 oktober 2016 

15 kitchenhacks die koken een stuk makkelijker maken

1. Rijpe avocado?
Hoe weet je nou precies wanneer een avocado rijp is? Verwijder het kroontje aan de bovenkant, is wat je eronder ziet mooi groen, dan is hij precies goed! Is het donker, dan is de avocado te rijp.

2. Eierschil scheiden
Valt er een stukje eierschil in je bakje bij het scheiden van eieren? Maak dan je vingers even nat en je haalt de stukjes schil er zo uit.

3. Kip/vis ontdooien
Een stukje vis of kip snel ontdooien? Leg hem een paar minuten in heet water en het is binnen no time ontdooit.

4. Opwarmen in magnetron
Heb je haast en wil je snel iets opwarmen in de magnetron? Maak dan het midden van het bord vrij en het is namelijk sneller warm met een ruimte in het midden.

5. Taart doorsnijden
Gebruik een touwtje om cakes en taarten netjes doormidden te snijden.

6. Limoen of citroensap
Heb je het sap van een citroen of limoen nodig in een recept? Rol ze dan eerst over het aanrecht, dan komt er meer sap uit.

7. Eieren
Heb je twee eieren, waarvan eentje gekookt en de andere nog rauw. Hoe weet je nou welke gekookt is? Leg beide eieren op een gladde ondergrond en laat ze liggend tollen. Als het goed is draait één ei sneller dan het andere. Het snelle ei is gekookt en en langzame ei is nog rauw.

8. Drank koelen
Wil je een flesje drinken, wijn, bier enzovoorts snel koelen? Wikkel het flesje dan in een nat keukenpapiertje en leg het flesje in de vriezer. Je drankje wordt zo twee keer zo snel koud!

9. Bananen
Als je de bovenkant van bananen in plasticfolie inpakt blijven ze langer houdbaar.

10. Vis grillen
Wil je vis gaan grillen? Leg dan wat schijfjes citroen tussen de grill en de vis, zo blijft de vis niet vastzitten aan de grill en smaakt hij super lekker.

11. Pindakaas
Gebruik je 100% natuurlijke pindakaas of een andere notenboter? Dan zie je vaak dat er een laagje olie van de noten bovenop ligt. Zet je pot pindakaas op de kop! Zo blijft alles mooi gemengd.

12. Taco’s
Wil je taco’s eten, maar heb je alleen wraps in huis? Leg wraps dan een paar minuten in een mok in de magnetron, en je hebt taco’s!

13. Avocado bewaren
Houd je avocado langer vers door de pit erin te laten na het aansnijden en bewaar hem naast een ui in de koelkast.

14. Pan overkoken
Voorkom dat je pan overkookt door een houten pollepel overdwars over je pan te leggen. Het hete water blijft namelijk uit de buurt van het hout.

15. Aardbeien ontkronen
Ontkroon je aardbeien met een rietje. Steek het rietje van onderen in het midden van de aardbei en je haalt het kroontje er zo af.

Foto eieren: Flickr

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?