12x leuke podcasts tips!

Zoek jij nog een leuke podcast van Nederlandse true crime verhalen? Kijk dan even naar onze top 12 tips!

Wat is een podcast?

Een podcast is eigenlijk een uitzending van iets, dat je kunt beluisteren (meestal op je telefoon). Dit kan bijvoorbeeld een mooi interview zijn, een mooi verhaal wat verteld wordt, maar er zijn ook series die als een soort luister-documentaire opgezet zijn. Ook heel populair zijn de zelfhulp podcasts, waarbij je op weg wordt geholpen met een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld hoe je met stress kunt omgaan.

Podcasts worden steeds populairder en heel eerlijk: Het is ook echt een genot om naar te luisteren. Mits je de goede uit het grote aanbod weet te vissen natuurlijk. Wij zijn er al wat langer bekend mee, dus hieronder kun je onze favorieten vinden!

Hoe luister ik een podcast?

Je kunt een podcast luisteren op een laptop (computer), tablet of telefoon. Dat laatste wordt het meest gebruikt, omdat je ook met oordopjes in een podcast kunt luisteren tijdens een rondje wandelen of schoonmaken (tip!). Je kunt naar Spotify gaan en daar in de categorie ‘podcasts’ zoeken. Als je een app op je telefoon wilt downloaden, raden wij de app Overcast aan, die vinden wij overzichtelijk en prettig.

Leuke podcast tips

Wij geven je hieronder een lijstje met leuke nederlandse true crime podcasts.

 1. Brand in het Landhuis
 2. El Tarangu
 3. Bob
 4. Deventer Mediazaak
 5. Laura H.
 6. Tante Jos
 7. De Moord op Patrick
 8. De Blankenberge Tapes
 9. Het geheim van Rijswijk
 10. Echt gebeurd
 11. De laatste dans
 12. Onland
Heb jij nog leuke podcast tips voor ons? Deel ze hieronder!
Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?