Zwart-wit kerstthema

Met kerstmis denk je wellicht als eerste aan kleuren als rood en groen. Natuurlijk zijn dit gezellige kleuren die al een hoog kerstgehalte hebben, maar je kunt ook eens iets anders proberen. Wellicht is een zwart-wit thema meer iets voor jou. Dit kan heel goed passen in een huis met een Scandinavische sfeer en kan net zo gezellig zijn als een thema met ‘warmere’ kleuren. Je kunt dit thema op verschillende elementen in huis toepassen, denk bijvoorbeeld aan de kerstboom, de tafeldecoratie en de kerstcadeaus.

De kerstboom

Bij een zwart-wit thema kun je denken aan zwart-witte kerstballen. Er zijn hele leuke witte of helemaal (mat)zwarte kerstballen, maar ook kerstballen met een witte of zwarte opdruk. Zodra je de lichtjes in de kerstboom toevoegt, zal je zien dat het meteen gezellig is. Ben je niet zo van een staande boom? Dan kun je ook een kerstboom creren van krijtbordverf op een groot vel papier of doe inspiratie op voor een kerstboom opgebouwd uit een zwart-wit patroon. Nog een gaaf idee: een kerstboom samenstellen van zwart-wit foto’s of kaarten. Je kunt voor totaal iets anders gaan dit jaar!

kerstboom-washitape

Tafeldecoratie

Creer een gezellige sfeer aan tafel met wit servies, een wit tafellaken, zwarte servetten, witte kaarsen en bijvoorbeeld kleine zwarte papieren kerstboompjes. Zet de kaarsen gezellig aan, leg eventueel een lichtsnoer over de tafel en geniet van het diner. Om het nog wat creatiever te maken kun je aan de slag met zwart of zilver/goud papier en een pons in de vorm van bijvoorbeeld een ster. Verspreid vervolgens de kleine sterretjes over tafel voor een speels effect. Je kunt voor een speels effect een splash of colour toevoegen!

tafel-dekken-kerst-zwart-wit

Kerstcadeaus

Met de kerstcadeaus kun je natuurlijk helemaal losgaan. Die kun je zo gek maken als je zelf wilt. Gebruik zwart, wit of bruinig papier en kies voor zwarte, witte of zilveren/gouden linten. Hang aan de cadeautjes lieve zwart-witte kaartjes of maak gebruik van stempels. Je kunt ook kiezen voor simpel wit of zwart cadeaupapier met cellofaan eromheen, strooi dan tussen het papier en het cellofaan de sterretjes die je eerder geponst voor de tafeldecoratie. Zo creer je een mooi geheel in jouw kerstthema!

cadeaus-inpakken-kerst

Hoe gaat jouw kerstthema eruitzien?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?