Zonder vakantiestress richting het zuiden
15 juni 2015 

Zonder vakantiestress richting het zuiden

Vervoer

Voor veel mensen is vakantie echter niet alleen maar feest, maar levert het plannen van een reis, maar ook het reizen zelf, vooral veel vakantiestress op. Je kunt natuurlijk op verschillende manieren op je plaats van bestemming arriveren: velen nemen het vliegtuig, vooral naar verder weg gelegen bestemmingen, anderen nemen de bus of de trein. Als je met de autoslaaptrein op vakantie wil gaan, moet je snel zijn, want die lijkt te verdwijnen. Maar de meeste mensen die in Europa op vakantie gaan, nemen de auto. Dat is dan ook de manier die voor veel reizigers de meeste stress oplevert. Hoe voorkom je dat je compleet gestrest je vakantie begint?

Goed voorbereid is het halve werk

Het allerbelangrijkste is dat je goed voorbereid de auto in stapt. Dat betekent bijvoorbeeld dat je je thuis verdiept in de vraag welke verkeersregels er gelden in het land van bestemming. Ben je verplicht een gevarendriehoek bij je te hebben, of moet je misschien een extra reflecterend hesje bij je hebben?

Met kinderen in de auto

Verder is het belangrijk om je te realiseren dat een autoreis naar het zuiden vooral voor kinderen een behoorlijk lange en soms ook warme! rit is. Zorg er dus voor dat er genoeg afleiding voor de kinderen is in de auto. Denk aan spelletjes, boekjes en elektrische apparaten als een tablet of draagbare dvd-speler. Denk voor de veiligheid aan zonneschermen en voldoende eten en drinken. Je wilt tenslotte niet dat jij of je kinderen uitdrogen als je met veertig graden in de file terecht komt.

Met een koelbox of koeltas (eventueel een elektrische die eventueel werkt op de sigarettenaansteker) is zal dit niet gebeuren, het is de de ideale oplossing. Je kunt zo genoeg drinken meenemen, en ook andere snacks die koel moeten blijven. Zo wordt de reis voor je kinderen (maar ook voor jou) een stuk aangenamer.

Stressvrij op je vakantiebestemming

Bij sommige mensen verdwijnt de vakantiestress zodra ze op de plaats van bestemming aangekomen zijn. Voor anderen is echter de stress nog niet voorbij zodra ze lekker met hun voeten in het strandzand staan. Je kunt helemaal tot rust komen op vakantie door bijvoorbeeld te kiezen voor een luxe vakantiebestemming. Verder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er genoeg te doen is voor je kinderen. Zo kunnen zij zichzelf vermaken, en jij kunt ook lekker relaxen.

Veel campings hebben animatieteams die de kinderen bezighouden, of speeltuinen waar ze zelf kunnen spelen. Informeer ook bij de plaatselijke VVV naar activiteiten in de omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld ook bij slecht weer iets leuks gaan doen en blijf je niet achter met zeurende kinderen die zich vervelen.

Kortom: als je niet uitkijkt naar je vakantie omdat je bang bent voor stress, zorg er dan voor dat je goed voorbereid op reis gaat. Met een goede voorbereiding ga je met veel minder stress naar het buitenland, en zo weet je ook zeker dat je echt uitgerust terugkomt.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?