Zonde van je opleiding!

Overstap naar MBO

Ze besloot vervolgens toch voor haar passie te gaan en maakte de overstap naar het MBO om daar alsnog de opleiding uiterlijke verzorging te gaan doen. Inmiddels is de opleiding afgerond en doet ze nu al een paar jaar werk dat helemaal bij haar past en daar is ze heel blij mee. Spijt van haar keuze heeft ze nooit gehad, integendeel….

Zeg eens eerlijk, wat was jouw eerste gedachte bij dit verhaal? Misschien iets in de trant van: Zonde van haar VWO-opleiding? Dat was namelijk wel de reactie van haar directe omgeving toen ze vertelde over haar keuze en dat krijgt ze nu soms nog steeds te horen als mensen ontdekken dat ze VWO gedaan heeft.

Hoe is dat voor jou?

Maar is het zonde van haar opleiding of is het juist goed dat ze gekozen heeft voor haar passie en nu iets doet dat helemaal bij haar past? Is niveau het belangrijkste of vind je plezier en voldoening in je werk belangrijker? Leuk om eens over na te denken. Ik ben benieuwd hoe jij daarover denkt!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?