Zoete Aardappel Pannenkoeken
07 september 2015 

Zoete Aardappel Pannenkoeken

Om je vingers van af te likken!

Pannenkoeken bij het ontbijt, overheerlijk toch?! Kan je er ook niet genoeg van krijgen, maar heb je soms wel een keertje zin in wat variatie? Geen saaie, gewone pannenkoek deze keer. Misschien is dit receptje wel iets voor jou. Een tiental minuten, meer heb je niet nodig om dit lekkers op de ontbijttafel te toveren.

Dit heb je nodig (2 personen)

Neem alvast een blender bij de hand en een goede (pannen)koekenpan.
Een bakspaan en olieborsteltje komen daarbij goed van pas.

Beslag

 • Zoete aardappel (2 stuks; middelgroot)
 • Pindakaas (4 eetlepels)
 • Volledig ei (2 stuks)
 • Eiwitten (6 porties)

Afwerking / Topping

 • Olijfolie (2 eetlepels)
 • Rozijnen (50g)
 • Chocoladepasta (naar smaak)
 • Steviapoeder (naar smaak)

Zo ga je te werk

 1. Maak eerst het beslag. Dit is heel eenvoudig. De zoete aardappelen, de pindakaas en de eieren – zowel de volledige eieren alsook de eiwitten – zijn daarvoor nodig. Halveer (belangrijk!) elke zoete aardappel met schil en plaats deze in een ovenschotel met deksel in de microgolfoven. Je hoeft geen water toe te voegen, want een aardappel bevat voldoende vocht. Verwarm deze een 6 7-tal minuten op 900 Watt. Doorprik even met een vork. Gaat dit vlot, dan zijn de aardappelen klaar. Zo niet, verwarm ze opnieuw 1 2 minuten. Test opnieuw met een vork. Lepel de aardappelen uit en voeg toe aan de blender, dit samen met de eieren, de eiwitten en de pindakaas. Mix goed. Het beslag is klaar.
 2. Plaats de (pannen)koekenpan op het vuur en smeer deze met olijfolie in met het olieborsteltje. Strijk goed open. Laat de olie opwarmen op een hoog vuur. De pan is klaar om aan het bakken te gaan.
 3. Giet voorzichtig een kleine hoeveelheid van het beslag in de pan en bak een eerste pannenkoek. Opgelet: dit gaat vrij snel. Wacht niet t lang om de pannenkoek om te draaien. Een kleine tip: maak liever meerdere kleine, ronde pannenkoeken dan enkele grote. De structuur is fragiel, maar op deze manier lukt het best. Ga zo door tot het volledige beslag gebakken is. Reken op een 10 12 kleine pannenkoeken.
 4. Schik de pannenkoeken mooi op de borden en werk af met een portie rozijnen en chocoladepasta. Strooi eventueel een beetje Steviapoeder overheen het resultaat voor de smaak. Of… wees gewoon creatief!

Smakelijk!

Wie heeft zin in meer?!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?