Zoek jij nog rolgordijnen of jaloezieen in huis? Hier moet je op letten!
08 augustus 2017 

Zoek jij nog rolgordijnen of jaloezieen in huis? Hier moet je op letten!

Waar komt het te hangen?

Allereerst is het natuurlijk van groot belang om te bedenken waar je de raamdecoratie wilt gaan hangen. In de woonkamer kan het bijvoorbeeld weer een hele andere functie hebben dan op de slaapkamer. Dus bedenk wat je precies zoekt, moet het decoratief zijn of vooral functioneel? En hoe ziet de rest van de kamer er uit qua sfeer? Laat het daarop aansluiten om een mooi geheel te vormen.

Doe inspiratie op

Als je globaal weet wat je wilt, is het handig om inspiratie op te gaan doen. Hoe zien andere inrichtingen eruit en wat past mooi bij elkaar? Kijk bijvoorbeeld eens in interieurzakken of bij vrienden en bekenden wat zij in huis hebben. Maar ook Pinterest, webshops en woonbladen zijn een goede manier om je te laten inspireren.

Kleuren & materialen

Laat de kleuren van je rolgordijnen of jaloezien aansluiten op de kleuren van de kamer. Vaak zijn lichte kleuren het meest geschikt, om dat deze de ruimte groter doet laten lijken. Kies je een motief, bedenk dan dat horizontale strepen de breedte van de woonkamer benadrukken en verticale strepen juist de hoogte.

Vervolgens kun je gaan nadenken over de materialen: Een stoffen rolgordijn heeft weer een hele andere uitstraling dan houten jaloezien. Beide kunnen heel mooi staan, nogmaals, kijk daarvoor goed naar de rest van je interieur en stem het daarop af.

Verduisterend

Er bestaan ook verduisterende raamdecoratie, dat is super fijn als je het bijvoorbeeld op je slaapkamer gaat gebruiken. Mits je van een donkere kamer houdt natuurlijk. Deze kun je het beste helemaal op maat bestellen, zodat er aan de zijkanten geen licht langs schijnt. Anders heeft de verduistering natuurlijk weinig effect.

Type raam

Tot slot moet je niet vergeten over je type raam na te denken. Heb je bijvoorbeeld hendels aan je raam of is het een raam die je kunt kantelen? Dan kan het zijn dat het een specifiek systeem of een bepaalde keuze vereist. Vergeet dit niet in je overweging mee te nemen en laat je vooraf goed informeren. Succes!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?