Zo zorg je ervoor dat je je minder onzeker voelt
18 juni 2017 

Zo zorg je ervoor dat je je minder onzeker voelt

Complimenten

Je hebt er moeite mee om complimenten te ontvangen. Als iemand namelijk een compliment maakt over je uiterlijk, slaat bij jou de onzekerheid toe, omdat je denkt dat er iets mis met je is. Waarom? Bedank diegene voor het compliment en bedenk je eens dat je in positieve zin bent opgevallen door hem of haar.

Go for it

Tuurlijk is het heerlijk om in je comfortzone te blijven hangen. Het voelt veilig en vertrouwd, maar toch heb je er veel meer aan om er af en toe uit te stappen en te gaan voor hetgeen je normaal echt absoluut niet voor zou gaan. Je wordt er namelijk sterker van en dit geeft je zelfvertrouwen. Dus meld je gewoon aan bij die leuke sportclub, ga eens in je eentje op een terras zitten of koop iets wat je heel gaaf vindt, maar eigenlijk nooit eerder aan durfde te trekken.

Positief

Leg de focus vooral niet op negatieve punten, maar juist op jouw positieve punten. Je hebt helemaal niets aan negatieve gedachtes. Om dit te oefenen kun je elke dag voor de spiegel staan en hardop tegen jezelf zeggen waar je trots op bent. Dit mag iets van je uiterlijk zijn, een karaktereigenschap of iets wat je gedaan hebt. Het is jouw moment!

Laat het gaan

Loslaten, super moeilijk, maar oh zo belangrijk. Iedereen maakt wel eens fouten in zijn/haar leven en daar moeten we ook mee leren leven. Om nog nachten wakker te liggen van een foutje wat je hebt gemaakt, heeft totaal geen nut. Dus bedenkt dat je deze fout hebt begaan om ervan te leren voor de volgende keer, het is nooit voor niets geweest.

Probeer je ook niet krampachtig vast te houden aan iets wat er niet meer is, zoals bijvoorbeeld een vriendschap die alleen maar vanuit jou komt. Dit kost alleen maar energie en je gaat er nooit voldoende energie uithalen als het niet van twee kanten komt.

Dagboek

Het helpt sommige mensen om van hun af te schrijven. Als je het lastig vindt om met iemand over je onzekerheid te praten, is van je af schrijven een goed idee. Koop een mooi boekje en een mooie pen en neem geregeld de tijd om even van je af te schrijven.

dagboek-volwassenen

Dagboek volwassenen
Dagboek papegaai met slot – Bol.com € 23,99
One line a day – Bol.com € 10,99
Chique leren notitieboek – Bol.com € 44,95

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?