Zo maak je je tuin kidsproof!
23 september 2017 

Zo maak je je tuin kidsproof!

Speelplek

Kinderen willen natuurlijk maar n ding buiten: lekker spelen. Daarom is het leuk om diverse mogelijkheden voor ze te creren, zonder dat het too much wordt. Je zou bijvoorbeeld een afscheiding kunnen maken in de tuin, waarin je een gedeelte voor de volwassenen maakt en een gedeelte voor de kleintjes.

Voor kinderen is het hebben van een zandbak, een schommel, opblaasbaar zwembadje, skelter of een trampoline bijvoorbeeld erg leuk. Wat we vaak vergeten is dat het wel zo fijn is om dit speelgoed ook weer ergens te kunnen opbergen. Houd met de grootte en hoeveelheid dus rekening met de (opberg)ruimte die je hebt.

Ondergrond

Er zijn meerdere type ondergrond die geschikt zijn voor kinderen. Zo is gras heerlijk om met de blote voeten op te lopen en kun je er heerlijk (met een kleedje) op picknicken. Anderzijds is een terras juist weer fijn om zelf aan te zitten. Dan zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan composiet vlonderplanken. Dit ziet eruit als een houten vlonder, maar is gemaakt van kunststof zodat het niet glad is en geen splinters afgeeft. Ideaal voor de kids. Helemaal leuk is het om er een schutting tegen te maken met krijtbordverf, zodat je kinderen zich hierop lekker creatief kunnen uitleven.

Planten

Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, kan het heel leuk zijn om ze spelenderwijs mee te laten tuinieren. Zo ontstaat er interesse voor de natuur en creer je bewustwording. Geef de kinderen bijvoorbeeld een eigen stukje tuin waarin ze plantjes, groenten, fruit of kruiden kunnen laten groeien. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de moestuintjes, dat was bij veel kinderen een groot succes!

Tuinmeubels

Vergeet niet een plek te maken waar ook jullie met vrienden lekker kunnen vertoeven. Als je meerdere kinderen hebt, is het bijvoorbeeld leuk om een kindertafel te maken met stoeltjes die voor hen geschikt zijn. Zo kunnen de kids van vrienden daar ook lekker aanzitten. Zorg wel dat er ruimte is om in de schaduw te zitten, dat is wel zo prettig en veilig voor de kinderen (en voor jezelf) wanneer de zon veel schijnt.

Wat vinden jouw kinderen leuk om te doen in de tuin?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?