Zo maak je je leven een stukje rustiger
12 mei 2017 

Zo maak je je leven een stukje rustiger

Offline

We weten het; social media is super verslavend! Maar ga in plaats van door al die tijdlijnen scrollen, even een lekker rondje hardlopen of wandelen. Geeft veel meer rust in je hoofd dan al die bezigheden bijhouden van je “vrienden”.

Meer pauzes

Je werkt hard en een pauze overslaan is voor jou helemaal normaal. Maar pak vaker even tijdens een drukke werkdag een momentje voor jezelf. Al ga je het hebben over koetjes en kalfjes met een collega. Gewoon even geen werkdruk in je hoofd.

Alles tegelijk

Dat wij vrouwen meerdere dingen tegelijk kunnen is algemeen bekend; maar is het ook goed voor je? Nee, het maakt je veel te druk in je hoofd en je brein is daar helemaal niet op voorbereid. Doordat jij denkt dat je alles tegelijk kunt; ga je juist dingen vergeten. Maak lijstjes zodat je dingen 1 voor 1 kunt afvinken en je hoofd niet als een opslagmedium hoeft te gebruiken. Daar is het niet voor gemaakt en bovendien ook helemaal niet handig….

Agenda

Jouw agenda is bomvol. Er is geen feestje, verjaardag of borreltje wat je overslaat. Maar is het echt nodig om naar al die verplichtingen te gaan? Of kun je er ook best wat overslaan? Wees kritisch en ga in eerste instantie alleen naar dingen waar je ook energie van krijgt en niet alleen maar hoeft te investeren.

Tip: plan in je agenda me-time in. Dan staat het er maar in!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?