Zo kies je de raamdecoratie die bij jouw interieur past
29 december 2019 

Zo kies je de raamdecoratie die bij jouw interieur past

Rolgordijnen

Wil jij nieuwe raamdecoratie? Twijfel je wat echt past bij jouw interieur? Wij delen graag wat tips!

Rolgordijnen zijn strak, stijlvol en passen in veel interieurs. Ze zijn daardoor een goede match met bijvoorbeeld klassieke, Scandinavische of minimalistische interieurs. Door te kiezen voor rijke stoffen in mooie kleuren die in verlenging staan van de kleuren in je interieur, creëer je al gauw een stijlvolle look. Bovendien zijn ze erg praktisch te noemen door de manier waarop je ze kunt bedienen en kun je zelf bepalen op welke hoogte je ze opent. Rolgordijnen op maat laten maken is aan te raden, zodat ze perfect passen in je raamkozijn. Rolgordijnen die niet goed op maat gemaakt zijn, zien er namelijk al gauw goedkoop uit en dat is zonde van de investering die je maakt!

Gordijnen

Gordijnen zijn van alle opties het meest aanwezig. Van transparante stoffen voor net wat meer body voor je raam tot rijke, verduisterende stoffen die sfeerbepalend zijn voor de ruimte: met gordijnen kun je veel doen. Ook voor gordijnen geldt dat ze het mooiste hangen wanneer ze op maat gemaakt zijn voor het raam waar ze opgehangen worden. Een ander voordeel is dat gordijnen het geluid in huis dempen, waardoor je woonkamer niet zo’n klankkast wordt.

Shutters

Shutters zijn houten verstelbare lamellen die een erg open en luxe invloed hebben op de raampartijen van een ruimte. Doordat je door ze omhoog of omlaag te schuiven zelf in kunt stellen hoeveel licht of privacy je krijgt zijn ze niet alleen mooi om te zien, maar ook erg praktisch. Door hun strakke look passen ze erg goed in onder andere stijlvolle, moderne, landelijke en Scandinavische interieurs.

Tip: kan jij niet zo goed voor je zien wat welk type voor je ruimte kan doen? Wij zweren bij het maken van (belangrijke) interieur keuzes bij Pinterest! Dit blijft een fijn platform om inspiratie op te doen en nieuwe invalshoeken voor je interieur te ontdekken!

Hoe kies je de juiste optie?

Kijk met een kritisch oog naar je interieur, de bouw van het huis en de ruimte waarvoor je de raamdecoratie zoekt. Een goede match ontstaat wanneer je daar een goede balans in vindt. Gebruik lichte kleuren om een ruimte optisch groter te laten lijken of ga juist voor een spannende kleur om de sfeer van de ruimte te beïnvloeden. Houd je van een eenheid? Pas de kleur van je raamdecoratie aan op de kleur die het meeste terugkomt in je interieur. In dit blog geeft Rosanne je nog meer tips voor leuke interieur inspiratie!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?