Zo geniet je kind ook in de herfst van de tuin
27 september 2015 

Zo geniet je kind ook in de herfst van de tuin

Kindvriendelijke tuin inrichten
Door een tuin kindvriendelijk in te richten worden kinderen gemotiveerd om buiten te spelen. Een leuke speel- en klimset, een eenvoudige schommel gehangen in een boom, een zandbak, in de zomer een zwembadje en bovenal de vrijheid om rond te rennen maken van een tuin al snel een kindvriendelijke tuin. Door bloemen en planten zo te plaatsen dat deze geen gevaar opleveren voor kinderen kan bovendien genoten worden van een stukje natuur in de eigen achtertuin.

De tuin in de herfst
De herfst wordt vaak gekenmerkt door guur weer, regen en wind afgewisseld door dagen waarop de temperatuur best aangenaam is. De vallende bladeren kondigen de komende winter aan en zorgen voor een geheel andere uitstraling van de tuin. Dit seizoen is bij uitstek geschikt om zaken op orde te stellen en de tuin winter klaar te maken.

Kinderen van de tuin laten genieten in de herfst
De verandering van het weer mag geen reden zijn om kinderen binnenshuis te houden. De buitenlucht is noodzakelijk voor kinderen om nieuwe energie op te kunnen doen. Daarnaast biedt de tuin een veilige plek waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Mocht het weer het niet toelaten om gebruik te maken van de tuin dan biedt een overkapping uitkomst. De overdekte ruimte is het verlengde van het huis en zorgt voor het ultieme buiten-zijn-gevoel, terwijl het dak voldoende bescherming biedt tegen regen en wind.

De ruimte onder de overkapping kan volledig ingericht worden als buitenspeelkamer. Een leuk tafeltje met stoelen, een bankje met vrolijk gekleurde kussens en wat speelgoed en je kind kan zich urenlang vermaken. Mocht de temperatuur niet meer zo lekker zijn dan kan je kind gewoon met een jasje aan spelen. Tekenen, knutselen, lezen of gewoon spelen met vriendjes, de mogelijkheden om op deze manier van de tuin te genieten in de herfst zijn eindeloos.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?