Zet je zelfgenezend vermogen aan door te zingen!
11 oktober 2014 

Zet je zelfgenezend vermogen aan door te zingen!

Inmiddels kan ik niet zonder de mantra’s en de ohms aan het eind van de les. Heerlijk om alleen maar te hoeven denken aan een zinnetje die je herhaalt op een mooie melodie. Heel ontspannend. Maar hoe komt dat nou eigenllijk?

Het Sanskriet woord mantra betekent letterlijk: ‘instrument van de geest’. Je bevrijd je gedachten. Een mantra kan een klank, een woord of een zin zijn. Ze worden gebruikt om te zuiveren, vereenvoudigen en rust te brengen in je hoofd.

Doordat een mantra zich herhaalt, verandert er iets in je bewustzijn. Wanneer je zingt, vibreer je als het ware spanningen en emotionele blokkades in het lichaam los. Door de vibraties zou ook je hormoonhuishouding en je brein in balans komen. Dit heeft een diep ontspannend effect op lichaam en geest.

Dit is mijn favoriete mantra: Guru Ram Das. Prachtige muziek en fijne stemmen.

Deze mantra staat voor zelfgenezing, bescheidenheid, ontspanning, bescherming en emotionele opluchting. Het eerste deel ‘Guru Guru Wahe Guru’ gaat over de oneindigheid van de ziel, de bron van kennis en extase. Het tweede deel, ‘Guru Ram Das Guru’, gaat over die wijsheid die het oneindige dient.

Dan is het nu tijd om lekker mee te zingen. Ga op een lekker rustig plekje zitten. Eventueel op een meditatiekussen of met een rechte rug op een stoel:

Hoe ging het? Voel je een verschil met voordat je ging zingen?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?