Zet die knop om!

Mind

Er is niks mis met voornemens maken. Maar, je moet je er vervolgens wel aan houden. Maak een plan voor jezelf. Wat zijn verbeter punten? Waar moet je op gaan letten? Zorg ervoor dat het haalbaar is, natuurlijk is het goed om jezelf uit te dagen, maar het moet niet onhaalbaar zijn, dit demotiveert bij voorbaat al. Vaak ben je erg enthousiast als je net besloten hebt om bijvoorbeeld gezonder te gaan leven, maar let er wel op dat je er niet in doorslaat. Op het moment dat je namelijk vervolgens niet nakomt wat je met jezelf afgesproken had, kan dit best teleurstellend zijn. Daarom is het ook belangrijk om juist te dingen die goed gaan ook te onthouden. Vergeet nooit waar je vandaan komt, en waar je nu bent. Iedere stap is er een!

Sporten

Het lastigste aan plannen maken is dat je ze vervolgens ook uit moet voeren. Vaak begin je hier te merken dat je iets te enthousiast bent geweest. Daarom zeg ik het nu nog een keer: begin rustig. Ga niet als een gek tekeer in de sportschool, je kunt beter minder doen en alles goed uitvoeren, zodat je ook geen kans hebt op eventuele blessures, dan eigenlijk niet goed weten waar je mee bezig bent en veel te veel van je lichaam vragen. Beginnende sporters hebben vaak de neiging om veel te zwaar te trainen, dit werkt juist averechts. Ik raad absoluut aan om als beginner een lesje met een begeleider te doen, zo weet je precies hoe alle apparaten werken en weet je meteen wat je de volgende keer moet doen. Ook voor motivatie om naar de sportschool te gaan is het een goed idee om met begeleiding te sporten, aangezien er dan toch een soort druk op je staat om te gaan. Natuurlijk is het ook super leuk om met vriendinnen te gaan sporten, misschien zitten er hier op Vriendinnenonline wel leuke meiden in de buurt die samen met je willen sporten!

Voeding

Gezond eten betekent niet dat je ineens niets meer mag eten, integendeel. Je kunt het best iedere 2-3 uur iets eten, om je stofwisseling aan de gang te houden. Eet een stuk fruit of een cracker met beleg, het hoeft niet veel te zijn, zolang je maar iets eet. Je zult zien doordat je kleinere porties overdag eet, je aan het einde van de dag veel minder honger hebt dan voorheen, omdat je continue gegeten hebt. Gezond eten begint al in de supermarkt. Haal geen lekkers in huis, maar vervang dit voor gezondere alternatieven. Wat je niet in huis hebt, kun je ook niet eten. Makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het. Daarom spreek ik altijd met mezelf af dat als ik een doel behaald heb, dan mag ik iets eten wat minder gezond is. Iets waar ik dan de hele tijd naar uit kijk en mij dus ook absoluut motiveert.

Ik wens jullie heel veel succes met het creëren van een gezonde(re) leefstijl, ik weet dat het soms heel moeilijk kan zijn om gemotiveerd te blijven, maar je zult zien als je eenmaal in het ritme zit, het een stuk makkelijker is!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?