Zelfmaken: Woonkussen met gehaakt kleedje
23 maart 2019 

Zelfmaken: Woonkussen met gehaakt kleedje

Foto’s & video

Ik ben superenthousiast om dit zelfmaak-project vandaag met jou te delen. In dit blog leg ik uit hoe je dit kunt doen, maar aan het eind van dit artikel vind je ook een video waarin je mij op de vingers kunt kijken (even naar beneden scrollen!).

Het kussentje met de tekst erop maakte ik ook helemaal zelf, van een lapje stof. De tekst schreef ik zelf met de hand en dit project kun je op mijn blog vinden. Ook met filmpje en gratis download.
Voor het kussen met het kanten kleedje gebruikte ik een kant en klaar kussensloopje. Ik koos voor een neutrale zandkleur, die goed past in mijn interieur.
woonkussen kanten kleedje

Kringloopwinkel & lieve oude omaatjes

Het kanten kleedje komt uit mijn verzameling die ik in de loop van de tijd heb gekregen en soms gekocht. Ze komen vooral van rommelmarkten, kringloopwinkels en lieve oude omaatjes. Wat een geduld en een kunde om zo te kunnen haken. Eigenlijk zijn al die kleedjes kunstwerkjes op zich. Die verdienen het om zo mooi tentoongesteld te worden op zo’n kussentje.
woonkussen kanten kleedje in de woonkamer

Met textiellijm aan de slag

Het kleedje plakt ik vast met textiellijm. Als je de gebruiksaanwijzing goed volgt, is het kussentje gewoon te wassen zonder dat het kleedje loslaat. Ik heb wel gewerkt op een nieuw sloopje en dat is niet zo handig. In nieuw textiel zit namelijk een spulletje dat ervoor kan zorgen dat de lijm wel loslaat. Dus eerst wassen voor het plakken is veiliger.
woonkussen kanten kleedje 4

Geheimpje

Dit was een sloopje zonder opening. Ik heb het kussensloopje daarom open moeten knippen voor ik het kussentje eruit kon halen. Nadat ik het kussentje er weer in geplaatst had, naaide ik het sloopje dicht met naald en draad. Mijn steekjes leken echter veel op die van Frankenstein. Daarom plakte ik over die lelijke naad ook een strookje kant om het te verstoppen. (niet aan mijn moeder vertellen!)
woonkussen kanten strookje

Aan de slag!

Zou zo’n kussentje ook niet heel leuk staan bij jou of bij je moeder? Kies je eigen kleur en ga lekker aan de slag! Kanten kleedjes vind je op iedere rommelmarkt en tegenwoordig zelfs online. En textiellijm vind je in de hobbywinkels. Ik zou zeggen. kijk het to-do filmpje hieronder en maak er ook een!
woonkussen kanten strookje
Heb ik je mogen inspireren? Dan vind ik het heel leuk als je hieronder een reactie achterlaat!

Video: Zo maak je het kussentje!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?