Notenpasta
1. Vul de keukenmachine ongeveer voor de helft met noten
2. Gebruik de hoogste stand om de noten tot een romige pasta te malen. Dit duurt ongeveer 4 minuten.
3. Schep in een potje dat je goed kunt afsluiten en bewaar in de koelkast.
Notenmeel
1. Vul de keukenmachine ongeveer voor de helft met noten.
2. Gebruik de hoogste stand om de noten tot een fijn meel te malen. Dit duurt ongeveer 1 tot 2 minuten.
3. Neem een zeef en maal de overgebleven stukjes opnieuw in de keukenmachine.
4. Bewaar in een afgesloten pot.
Favorieten pasta combinaties
125 gram hazelnoten, 125 gram amandelen, 1 el speculaaskruiden en een snufje zout
300 gram amandelen, 1 vanille stokje (merg), 1 tl kaneel en een snufje zout.
300 gram cashewnoten, 2 el cacao poeder, 1 el ahornsiroop, 1 el cacao nibs en een snufje zout
250 amandelen, 10 dadels, 1 vanille stokje (merg), 100 ml (plantaardige) melk en 1 tl zeezout