Zelf kleding maken - helemaal hip!
01 augustus 2017 

Zelf kleding maken - helemaal hip!

Breien of naaien?

Als je gaat starten om je eigen kleding te maken, dan kun je dat doen doormiddel van breien of door met de naaimachine aan de slag te gaan. Beide hebben zijn charme, maar als beginner is het handig om hierin een keus te maken. Wat spreek je het meest aan? Met de naaimachine kun je meer diversiteit creren, maar moet je wel een apparaat aanschaffen en altijd daarachter zitten. Breien geeft je de mogelijkheid om het overal te doen, zelfs lekker in de tuin.

Patronen vinden

Vervolgens ga je op zoek naar geschikte patronen. Hier heb je diverse boeken of magazines voor, maar ook op internet kun je een enorm scala aan voorbeelden vinden. Zoek hiervoor gewoon eens op Google en kijk wat er bij jou past en wat jij een leuke uitdaging vindt.

Materialen kopen

Vervolgens ga de spullen in huis halen die je nodig hebt. Denk hierbij aan wol, stof, knopen en eventueel andere dingen die je eraan toe kunt voegen. Stoffen kopen kun je op de markt, online of in een speciaalzaak doen. Het is maar net waar je naar op zoek bent en hoeveel tijd je erin wilt stoppen. Dit is wel het begin van je product, dus je moet er wel helemaal enthousiast over zijn!

Eigen touch

Geef je eigen touch aan je kleding stuk door bijvoorbeeld een stof te kiezen met een gaaf patroon of bijzondere kleur. Ook kun je toffe knopen gebruiken of bijvoorbeeld leuke patches op je kledingstuk naaien of strijken. Vaak die extra touch maakt het helemaal eigen en uniek.

Cursus of thuis?

Ben jij handig met breien of naaien? Dan kun je met bijvoorbeeld YouTube filmpjes en internettips een heel eind komen. Ga hiervoor naar websites die hierin gespecialiseerd zijn. Ben je een beginner, dan is een cursus starten geen overbodige luxe. Ze zijn er tegenwoordig in overvloed dus een zoektocht in je buurt zal je een eind moeten kunnen brengen. Bedenk dat je hier je hele leven iets aan zult hebben, het is dus zeker geen weggegooide tijd of geld.

En dan hoef je alleen nog maar lekker aan de slag te gaan. Succes en veel plezier!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?