Zelf een slaapmasker maken

Benodigdheden:

  • Template Slaapmasker (download hier)
  • Vilt
  • Stof (ik gebruikt twee verschillende stoffen voor voor- en achterkant)
  • Spelden
  • Naald
  • Draad
  • Elastieke band
  • Stoffenschaar
  • Papierschaar

Let op!

Het is een sper easy project, maar het heeft mij meerdere keren gekost om het te kunnen maken. Puur omdat ik dcht het logisch te kunnen begrijpen. En dan gaat het fout. Als je deze tutorial ltterlijk volgt, lukt het je gelijk in n keer en is het heel makkelijk! Sommige stappen, klinken en voelen onlogisch (been there, done that), maar vertrouw mij, het komt goed. 🙂

Aan de slag:

1. Print en knip het template uit en pin het vast op de stof. Knip nu het oogmasker uit en herhaal deze stap voor alle drie de stoffen.

2. Meet hoelang de elastieke band moet zijn (om je hoofd) en tel er een centimeter bij op aan elke kant. Pak nu de voorkant-stof en pin de uiteinden van de elastieke band vast aan de zijkanten (waar de band straks ook echt komt te zitten). De stap die nu komt is optioneel, maar ik vind het heel fijn: naai met een paar steken de band vast aan de goede zijde van de voorkantstof.

3. Leg nu de achterkantstof er bovenop.

4. Vervolgens leg je de tussenstof, het vilt, erbovenop.

5. Pin alles nu vast en naai ongeveer een halve cm van de kant met de hand (of naaimachine) vast. Laat aan de bovenkant 3 4 cm open.

6. Gebruik de opening om het oogmasker binnenstebuiten te vouwen.

7. Naai nu ook het laatste stukje van de naad dicht, en je oogmasker is klaar!


Ik denk dat dit slaapmasker ook een ontzettend leuk en persoonlijk cadeautje zijn om weg te geven! In fact, n van de slaapmaskers geef ik aan mijn schoonzus! xx Shifra

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?