Zaterdagavond: Liever thuis dan in de kroeg? Lees dit dan even!
31 augustus 2019 

Zaterdagavond: Liever thuis dan in de kroeg? Lees dit dan even!

Kosten versus de baten

Je merkt op een bepaald moment in je leven dat een avond doorzakken je niet meer het plezier oplevert zoals je dat gewend was. Misschien zo heel af en toe nog wel, maar zeker niet elk weekend. De gevolgen de dag erna heb je er niet meer voor over. Later uit bed, jezelf down voelen, weinig energie, slecht eten en over de echte katers nog maar te zwijgen.

Die eeuwige tweestrijd

De angst is er nog wel, bang om saai gevonden te worden. Dat het gevoel niet klopt dat die behoefte er niet meer is, naarmate je ouder wordt. Dat de sociale contacten weg zullen vallen. Dat je er niet meer bij zult horen en je ook nog eens van alles mist. Die tweestrijd waarin je telkens weer zit kost een hoop energie.

Verschillende type mensen

Er bestaan verschillende type mensen. Ik deel er hier drie met jou. En zal op één aspect verder ingaan. Je hebt introverte, extraverte en ambiverte types. Die laatste zit tussen introvert en extravert in. Belangrijk onderscheid in deze types is dat de ene groep oplaadt van sociale contacten: de extraverte. De introverte groep laadt op van alleen thuis zijn met een boek en een kop thee. De ambiverte laadt op van beiden.

Vind jij het heerlijk om alleen thuis te zijn? Dan is de kans groot dat jij introvert bent. Dus bij deze, jij bent niet saai. Je hebt alleen andere behoeftes. Als je dat weet van jezelf accepteer je beter dat je bent wie je bent.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?