Wordt blij met je lijf door gezonder te worden!
15 september 2015 

Wordt blij met je lijf door gezonder te worden!

Gezondheid = balans

Gezonder, fitter en slanker worden n blijven heeft alles met balans te maken. Je hormonen spelen hierin een cruciale rol. Die willen je lichaam zoveel mogelijk in balans houden. Wanneer je hormonen in balans zijn, kunnen zij optimaal functioneren en jij ook. Dan ben je fit, vrolijk, kun je goed met stress omgaan n heb je het natuurlijke gewicht dat bij jou past.

Veel lichamelijke en mentale klachten, ziekten en overgewicht zijn een GEVOLG van een lichaam dat uit balans is. Wanneer je lichaam uit balans is, is je hormoonhuishouding uit balans en is afvallen niet vanzelfsprekend of zelfs onmogelijk, laat staan gezonder en fitter worden.

Diten veroorzaakt disbalans

Wanneer je wilt afvallen is het dus zaak om je hormonen weer in balans te brengen. Toch gebeurt dit bij de meeste diten niet, die zijn namelijk gericht op het zo snel mogelijk gewicht verliezen. Vaak gaan diten gepaard met drastisch minder eten door middel van shakes, calorien of grammen tellen.

Snel afvallen is berhaupt niet gezond, want dit leidt tot een verstoring in de balans van je hormoonhuishouding en ook van je lichaam, waardoor je ongezonder wordt. Je wordt er niet alleen dikker van (!), maar de kans op serieuze gezondheidsproblemen neemt ook behoorlijk toe.

Gezonder worden en afvallen hebben tijd nodig , want je hormoonhuishouding staat continu bloot aan allerlei verstorende factoren. Ook veranderen je hormonen wanneer je ouder wordt. Wil je je hormonen zo veel mogelijk in balans houden, verstorende factoren zo veel mogelijk minimaliseren n het maximale uit je gezondheid halen, dan is het van belang om continu aan je gezondheid te blijven werken.

De belofte zoveel kilo afvallen binnen een kort tijdsbestek levert vaak veel stress op, want je MOET binnen die korte periode je doel behalen; het programma is daarna immers afgelopen. Bovendien wil je niet weer een mislukte poging. Extra stress maakt je alleen maar extra dik, doordat stress je hormonen (nog verder) uit balans brengt en dat is wat je nu net niet nodig hebt!

Als je op een gezonde manier wilt afvallen, vergeet dan alle diten die jou een snel resultaat beloven. Hier word je op korte termijn misschien vrolijk van, maar op de langere termijn krijg je de rekening gepresenteerd. Wat werkt dan wl?

Focus op gezonder worden

Het belangrijkste doel van een afvalprogramma is dat jij je GEZONDER gaat voelen. En dat betekent dat je ruim voldoende energie hebt om de dag door te komen. Dat je gelukkig bent met je lijf en leven, dat je beter met stress om kan gaan en dat je vooral lekker in je vel zit.

Het is belangrijk dat jij het veranderen van je eet- en leefpatroon op jouw eigen tempo n op jouw manier kan doen. Of je er nu voor kiest om rigoureus of stap voor stap te werk te gaan. Doe wat klopt met jouw lijf en gevoel, volg jouw hart en intutie. Doordat je zelf jouw stappenplan en tempo naar een gezondere leefstijl bepaalt, ervaar je minder stress n is de kans dat je het volhoudt vl groter.

Overigens hoef je helemaal niet minder te gaan eten. Wanneer je gezonde voeding eet, voed je jezelf en geeft je lichaam vanzelf aan wanneer het verzadigd is. Je mag dus zoveel eten als bij jou past. Heb je overgewicht, dan verlies je de overtollige kilos vanzelf wel.

Doe mee met het unieke 4yourHealth programma

Ben je door het lezen van dit artikel vastberaden om eindelijk voor altijd van je overgewicht af te komen? Durf je het aan om NU aan je gezondheid te gaan werken? Doe dan mee aan het 4yourHealth programma. In dit doorlopende online programma leren ze je wat jij zelf kan doen om gezonder, fitter en slanker te worden n beter in je vel te komen. Tot en met 20 september 2015 krijg je een zeer aantrekkelijke korting. Uiteraard helpen zij je hierbij door middel van heel veel (achtergrond) informatie, handige tips, adviezen en stappenplannen om toe te werken naar een gezondere leefstijl! Je kan zelfs meedoen aan het online sportprogramma! Meer informatie en aanmelden kan via deze link.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?